Neděle 13. června. Svátek má Antonín.

RAIFFEISEN INVESTIČNÍ SPOLEČNOST ZA UPLYNULÉ DVA ROKY ZTROJNÁSOBILA OBJEM SPRAVOVANÉHO MAJETKU

Banky Raiffeisenbank 29.08.2016 | 11:27 0 Komentářů

Majetek pod správou Raiffeisen investiční společnosti (RIS) vzrostl od začátku  ledna letošního roku do poloviny srpna o 1,2 miliardy korun. V současnosti tak RIS obhospodařuje celkem třináct korunových fondů v celkové hodnotě 15 miliard korun.

„Raiffeisen investiční společnost patří mezi nejrychleji rostoucí na domácím trhu. Před dvěma lety jsme spravovali majetek v objemu 5 miliard korun a dnes je to již 15 miliard Kč,“ říká generální ředitel RIS Jaromír Sladkovský a dodává: „Naše fondy nabízejí možnosti zhodnocení peněz všem typům investorů. Rostoucímu zájmu o investování nahrává i současné prostředí nízkých úrokových sazeb. Největší oblibu si letos získal nový Raiffeisen fond flexibilního růstu, který má ve správě už více než 800 milionů Kč, a to za necelých pět měsíců fungování na trhu.“

Hlavní události 1. pololetí roku 2016

V únoru 2016 představila RIS dva nové fondy, které vznikly z již existujících fondů se souhrnným majetkem ve výši cca 800 milionů korun. Šlo o Raiffeisen fond udržitelného rozvoje a Raiffeisen fond globálních trhů. Oba tyto flexibilní smíšené fondy byly vytvořeny v rámci tzv. Master–Feeder (řídící fond-podřízený fond) struktury.

Raiffeisen fond udržitelného rozvoje je konstruován jako trvale udržitelný. Jedná se o smíšený podřízený fond, který investuje minimálně 85 % svého majetku do řídícího fondu Raiffeisen-Nachhaltigkeitsfonds-Mix. Tento řídící fond vkládá alespoň 51 % majetku do podniků, které jsou na základě sociálních, ekologických a etických kritérií klasifikovány jako dlouhodobě udržitelné.

Raiffeisen fond globálních trhů je podřízený fond investující nejméně 85 % svého majetku do řídícího fondu Raiffeisen-Global-Aktien. Ten vkládá minimálně 51 % majetku do podniků v Severní Americe, Evropě nebo rozvinutých zemí v Pacifiku. Řídící fond může dále investovat do dluhopisů, konvertibilních dluhopisů či nástrojů peněžního trhu, jejichž emitenty mohou být mj. vlády, nadnárodní emitenti i podniky, a rovněž do derivátů (ke spekulacím a k zajištění).

U příležitosti Světového dne investičních fondů RIS v dubnu představila nový podílový fond s názvem Raiffeisen fond flexibilního růstu. Jedná se o konzervativní smíšený fond vhodný pro investory, kteří chtějí vydělat na růstu akciových trhů při zachování nižšího rizikového profilu své investice. Raiffeisen fond flexibilního růstu koncentruje své investice z 80 % do korunových dluhopisů a zbývajících 20 % investuje na globálních akciových trzích.