CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

26. 06. 2019

Raiffeisen investiční společnost nabídne podílové fondy bez poplatků

Raiffeisen investiční společnost (RIS) nabízí od 26. června 2019 možnost investovat s nulovým vstupním poplatkem. Tři hlavní fondy RIS – Raiffeisen strategie konzervativní, Raiffeisen strategie balancovaná a Raiffeisen strategie progresivní – jsou určené třem hlavním typům investorů.

Fondy jsou aktivně spravované a nejsou omezené finanční hranicí. Každý fond obsahuje komplexní investiční portfolio a je vhodný pro začínající i zkušené investory. Další výhodou je možnost využití daňového zvýhodnění. Aktuální informace o fondech jsou dostupné denně online a ovládat je lze z pohodlí domova prostřednictvím počítače nebo telefonu.

“Všechny tři strategie fungují jako klasický podílový fond. Díky tomu veškeré taktické i strategické úpravy investiční strategie probíhají právě na úrovni fondu. Jeho nákupem klient získá portfolio diverzifikované do konzervativních i rizikovějších instrumentů,” říká Jaromír Sladkovský, ředitel Raiffeisen investiční společnosti.

Konzervativní strategie je určena pro opatrné investory. Převážnou část fondu tvoří státní i podnikové dluhopisy důvěryhodných emitentů, které doplňují vybrané akcie, případně rizikovější dluhopisy.

Balancovaná strategie je určena pro většinu investorů. Fond tvoří zhruba z poloviny státní i podnikové dluhopisy důvěryhodných emitentů a z druhé poloviny akcie obsažené ve významných světových indexech, případně rizikovější dluhopisy.

Progresivní strategie je určena pro odvážnější investory. Převážnou část fondu tvoří akcie obsažené ve významných světových indexech a doplněné o státní i podnikové dluhopisy důvěryhodných emitentů.