CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

10. 06. 2022

ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA AKAT ČR KONANÁ DNE 7.6.2022 PŘIJALA NOVÉ ČLENY A ZVOLILA VEDENÍ ASOCIACE

Asociace pro kapitálový trh ČR (AKAT) vydává tiskovou zprávu o volbách do orgánů Asociace. K datu 7.6.2022 byl znovuzvolen předsedou Asociace pan Martin Řezáč a místopředsedou Asociace byl znovuzvolen pan Jaromír Sladkovský.

Martin Řezáč ke svému zvolení dodává: „Hlavním znakem naší asociační práce bude kontinuita a „dotažení“ některých témat, která zůstala otevřena z minulého období včetně implementace Účtu dlouhodobých investic. Nadále se budeme zaměřovat na podporu finanční gramotnosti, zachování srovnatelných a férových podmínek pro podobné investiční instrumenty a omezení zbytečné nadměrné regulace nad rámec toho, co k nám proudí z EU. Jedině tak jsme schopni zachovat konkurenceschopnost lokálního kapitálového trhu.“

Jaromír Sladkovský doplňuje: „Naší roli je zastupovat všechny naše členy, kteří se pohybují na kapitálovém trhu a prosazovat maximální transparentnost a kontinuitu legislativních, účetních a daňových pravidel. Naším cílem je neustále posilovat roli kapitálových trhů a jejich pozitivní dopad na růst naší ekonomiky.“

Jana Brodani: „Nově zvolené vedení asociace je zárukou, že AKAT bude i nadále klíčovým hráčem v sektoru investičních služeb, a bude se významně podílet na rozvoji kapitálového trhu (nejenom) v České republice.“

Noví členové AKAT:

Valná hromada, kromě běžné agendy spadající do kompetence valné hromady, přijala za řádné členy společnosti NWD investiční společnost, a.s.  a KK NVESTMENT PARTNERS, a.s. a za přidruženého člena společnosti KLB Legal, s.r.o., advokátní kancelář a Compllex, s.r.o.

AKAT tak sdružuje celkem 79 členských společností, z toho je 47 řádných členů
a 32 přidružených členů a je jednou z největších asociací na finančním trhu v České republice.

Rada ředitelů AKAT

Proběhla volba členů Rady ředitelů AKAT, kde byli zvoleni: Jan Bláha (RM-Systém, česká burza cenných papírů, a.s.), Lubomír Vystavěl (NN Investment Partners B.V. Czech Branch) Jan Maňák (BNP Paribas Asset Management S.A.), Jan Vinter (UNIQA investiční společnost, a.s.), Michal Ježior (Komerční banka, a.s.), Jaromír Sladkovský (Raiffeisen investiční společnost, a.s.), Jaroslav Krabec (WOOD & Company investiční společnost, a.s.), Jiří Trávníček (AKRO investiční společnost, a.s.), Michal Toufar (Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s.), Libor Winkler (RSJ Securities a.s.), Michal Přikryl (CYRRUS, a.s.), Martin Řezáč (Erste Asset Management GmbH, pobočka ČR), Tomáš Martinec (J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s.), Nicole Krajčovičová (ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost), Ondřej Horák (AMISTA investiční společnost, a.s.), Vladimír Bezděk (AVANT investiční společnost, a.s.), Jan Chlumský (Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.), Richard Siuda (Conseq Investment Management, a.s.), Zdeněk Lepka (BH Securities, a.s.), Leoš Jirman (EMUN investiční společnost, a.s.), Pavel Fuchs (Colosseum, a.s.),  Karel Novák (PPF Banka, a.s.).

Jednalo se o řádnou volbu členů Rady ředitelů všech řádných členských společností po uplynutí dvouletého funkčního období. Rada ředitelů působí ve složení 22 osob, představitelů členských společností nebo členských finančních skupin, na dvouleté funkční období.

Předseda a místopředseda AKAT

Do funkce předsedy Asociace byl valnou hromadou znovuzvolen pan Martin Řezáč (Erste Asset Management GmbH, pobočka ČR). Místopředsedou byl znovuzvolen pan Jaromír Sladkovský (Raiffeisen investiční společnost, a.s.).

Výkonný výbor AKAT

Nově zvolená Rada ředitelů uskutečnila také volbu osmičlenného Výkonného výboru. Předseda, pan Martin Řezáč (Erste Asset Management GmbH, pobočka ČR) a místopředseda, pan Jaromír Sladkovský (Raiffeisen investiční společnost, a.s.), kteří byli zvoleni Valnou hromadou se automaticky stali členy Výkonného výboru. Dále Rada ředitelů volila zbývajících šest členů Výkonného výboru. Znovuzvoleni byli: Lubomír Vystavěl (NN Investment Partners B.V. Czech Branch.), Michal Tolufar (Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s.), Nicole Krajčovičová (ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost), Ondřej Horák (AMISTA investiční společnost, a.s.), Jan Chlumský (Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.) a Richard Siuda (Conseq Investment Management, a.s.).

Etický výbor AKAT

Valná hromada AKAT volila 17-ti členný Etický výbor AKAT ČR. Za interní členy Etického výboru AKAT ČR byli zvoleni: Josef Kuba (Raiffeisen investiční společnost, a.s.+ Raiffeisenbank, a.s.), Kateřina Bobková (ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost), Marek Wiejowski Deutsche Bank AG – Filiale Prag, organizová složka), Jan Vachta (Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.), Vendula Šromová (AVANT investiční společnost, a.s.) Petr Schůt (Česká spořitelna, a.s.), Robert Nossek (WOOD & Company, investiční společnost, a.s.), Tomáš Černý (MONETA Money bank, a.s.), Michaela Dražková (EMUN investiční společnost, a.s.), Věra Procházková (Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s.), Pavel Kotáb (AMISTA investiční společnost, a.s), Veronika Jůvová (Conseq Investment Management, a.s.), a Zuzana Kittrichová (RSJ Securities a.s.).

Za externí členy Etického výboru AKAT byli zvoleni: Jakub Joska (Greats advokáti, s.r.o.), Michal Bauer (Česká asociace společností finančního zprostředkování a poradenství), Vlastimil Pihera (Kocián Šolc Balaštík, advokátní kancelář, s.r.o.) a Zdeněk Husták (BBH, advokátní kancelář, v.o.s.)

Revizoři účtů AKAT

Dále byla uskutečněna také volba členů Revizorů účtů AKAT, kteří dohlíží na hospodaření AKAT ČR. Na dvouleté funkční období byli zvoleni pan Martin Cicák ze společnosti ČSOB Asset Management, a.s. investiční společnost a pan Marek Bečička ze společnosti Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s.

Samoregulační dokumenty AKAT

Valná hromada také schvalovala samoregulační dokumenty asociace. Schválena byla změna Stanov AKAT řešící otázky procesu přijímání nových členů AKAT, změna Etického kodexu AKAT a také byl přijat Soutěžní manuál AKAT,  jehož cílem je upravit otázky fungování asociace z pohledu soutěžního práva.