Pondělí 26. října. Svátek má Erik.

PSČP připsala klientům Transformovaného fondu zhodnocení 2,1 % p.a.

Úspory klientů Transformovaného fondu (dříve PFČP) Penzijní společnosti České pojišťovny se za loňský rok podařilo zhodnotit o 2,1 %, což je výrazně nad loňskou inflací. Spolu se státním příspěvkem, daňovými odpočty a jistotou kladného zhodnocení představuje penzijní připojištění spolehlivou formu zajištění na stáří pro téměř 1,3 milionu klientů PSČP.

„Základním předpokladem pro vynikající výsledky je kombinace dlouhodobě kvalitní správy aktiv a obezřetné politiky v oblasti finančního zdraví společnosti,“ říká Vladimír Bezděk, generální ředitel a předseda představenstva PSČP. Na loňské změny v systému penzijních fondů, spočívající v jejich transformaci na penzijní společnosti, byla PSČP velmi dobře připravena. „Díky tomu mohou všichni naši klienti očekávat stabilitu a dobré výsledky i v následujících letech,” doplňuje Vladimír Bezděk.

Penzijní společnost ČP ve všech fondech druhého i třetího pilíře nyní eviduje více než 1,3 milionu klientů, z toho více než čtvrt milionu přispívá na penzi také zaměstnavatel. Celkový objem aktiv spravovaných PSČP překročil hranici 80 miliard Kč.