Čtvrtek 21. ledna. Svátek má Běla.

Průzkum ČSOB ukázal, že Češi sice znají zásady bezpečného chování na internetu, v praxi na ně ale příliš nedbají

Banky ČSOB 25.01.2018 | 15:52 0 Komentářů

Po celý náš život zadáváme na různá místa osobní údaje, nejaktivnější jsme potom samozřejmě na internetu. Vytváříme si profily na sociálních sítích, zakládáme si e-mailové schránky, registrujeme se v e-shopech, vyplňujeme ankety a dotazníky, spravujeme finance on-line. Jsme ale dostatečně obezřetní? Osobní údaje jsou cenné zboží a odemykají bránu k našemu soukromí. A právě proto jsou nejčastějším cílem hackerských útoků.

„Loňský rok patřil z pohledu kybernetické bezpečnosti k těm klidnějším. Hackerské útoky jsou ale čím dál sofistikovanější. V ČSOB proto neustále pracujeme na zdokonalování našich aplikací a zvyšování zabezpečení systémů tak, aby data a finance našich klientů byla v bezpečí. Na druhou stranu nám ale klienti musí jít trochu naproti tím, že se budou chovat zodpovědně. Proto jsme v  připravili seznam hlavních zásad bezpečného chování na internetu, které neustále připomínáme v rámci naší dlouhodobé kampaně na zvyšování digitální gramotnosti veřejnosti,“ říká Petr Vosála, manažer bezpečnosti digitálních kanálů ČSOB.

Pojďme si připomenout, jaké jsou hlavní zásady bezpečného chování:

1. Používejte bezpečný počítač
  2. Chraňte své přihlašovací údaje