Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

PROFI CREDIT poskytl za první pololetí úvěry v nominální hodnotě přes 4,6 miliardy korun

Investice 17.07.2015 | 22:29 0 Komentářů

Společnost PROFI CREDIT stále posiluje svou pozici na trhu evropských poskytovatelů nebankovních úvěrů. Za první polovinu roku 2015 poskytl PROFI CREDIT svým klientům v Česku, Polsku, Rusku, Bulharsku a na Slovensku úvěry v nominální hodnotě přes 4,6 miliardy korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 17 %. Vloni to byly za stejné období necelé 4 miliardy korun.

Český PROFI CREDIT půjčil svým klientům za první dva kvartály stejně jako vloni více než miliardu korun. Celkem uzavřela společnost v Česku za první půl rok přes 10 000nových smluv. „Daří se nám především na poli zaměstnaneckých úvěrů. Věříme, že do konce roku svou pozici v rámci nebankovních úvěrů ještě posílíme. Pro klienty připravujeme novou spořicí půjčku a brzy budou moci čerpat také výhody loajalitního Klubu dobrých klientů, “říká marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Lokvenc.

Největší nárůst objemu poskytnutých úvěrů si připsal PROFI CREDIT v sousedním Polsku, kde půjčil v přepočtu přes 2 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 36 %. Společnosti se dařilo i na Slovensku, kde rostla o 17 %, a objem poskytnutých úvěrů překročil v přepočtu 1,1 miliardu korun.Skokanem roku se pak stalo Rusko, tam vloni společnost PROFI CREDIT začala poskytovat úvěry a rostla čtyřnásobně.„Ruský trh je v segmentu spotřebitelských úvěrů jeden z nejrychleji rostoucích trhů na světě,letos rozšíříme naše služby do dalších regionů.“poodhaluje plány předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour.

Tisková zpráva Profi Credit