Sobota 31. října. Svátek má Štěpánka.

PROFI CREDIT poskytl za první pololetí půjčky v nominální hodnotě téměř 4 miliardy korun

Banky 17.07.2014 | 09:49 0 Komentářů

Společnost PROFI CREDIT stále roste a posiluje svou pozici na trhu poskytovatelů nebankovních úvěrů. Za první polovinu roku 2014 poskytl PROFI CREDIT svým klientům v Česku, Polsku, Bulharsku a na Slovensku půjčky v nominální hodnotě více než 3,9 miliardy korun, což je meziroční nárůst téměř o pětinu. Vloni to byly za stejné období 3,3 miliardy korun. (Tisková zpráva Profi Credit)

Objem poskytnutých půjček rostl ve všech zemích, kde úvěrová divize Profireal Group působí. Český PROFI CREDIT půjčil svým klientům za první dva kvartály více než miliardu korun, což je o 5 % víc než za stejné období roku 2013. Celkem uzavřela společnost v Česku za první půl rok 12 909 smluv. „S vývojem prodeje v České republice jsme spokojeni, daří se nám především na poli zaměstnaneckých úvěrů. Věříme, že do konce roku svou pozici v rámci nebankovních úvěrů ještě posílíme,“ komentuje hospodářské výsledky výkonný ředitel PROFI CREDIT Czech Rudolf Cejnar.

Největší nárůst objemu poskytnutých úvěrů si připsal PROFI CREDIT v sousedním Polsku, kde půjčil v přepočtu 1,5 miliardy milionů korun, což je v meziročním srovnání o 44 % víc. Společnosti se dařilo i na Slovensku, kde si připsala růst o 14 %, a objem poskytnutých úvěrů překročil v přepočtu 970 milionů korun. O 7 % vzrostlo ve srovnání s loňskem také Bulharsko. Letos v únoru začala společnost PROFI CREDIT poskytovat spotřebitelské úvěry v Rusku.