Úterý 20. října. Svátek má Vendelín.

PROFI CREDIT poskytl za první čtvrtletí roku 2014 půjčky v nominální hodnotě více než 1,9 miliardy korun

Banky 02.05.2014 | 11:01 0 Komentářů

Objem půjček společnosti PROFI CREDIT za první tři měsíce opět vzrostl. PROFI CREDIT poskytl svým klientům ve čtyřech evropských zemích za první kvartál úvěry v nominální hodnotě více než 1,9 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 22 %. (Tisková zpráva: PROFI CREDIT)

Celkový objem úvěrů, které poskytl PROFI CREDIT v České republice je bezmála 498 milionů korun, což je o 5 % víc než za stejné období roku 2013. Největší nárůst objemu poskytnutých úvěrů si připsal PROFI CREDIT v Polsku, kde půjčil v přepočtu 735 milionů korun, což je o 58 % víc než za stejné období loňského roku. „Potvrzují se tím naše předpoklady, že v Polsku je obrovský potenciál a je to pro nás nejperspektivnější země pro růst,“ říká k hospodářským výsledkům generální ředitel skupiny Profireal Group David Chour. Slovensko hlásí s půjčkami v nominální hodnotě v přepočtu 462 milionů korun nárůst o 14 %. V Bulharsku se objem poskytnutých úvěru vyšplhal na 223 milionů korun, což je nárůst o 12 %. „Letos jsme rozšířili naše působení o další významnou zemi, kterou je Rusko, i tady vidíme velké možnosti,“ dodává David Chour.