Čtvrtek 15. dubna. Svátek má Anastázie.

PROFI CREDIT poskytl v roce 2014 úvěry v nominální hodnotě 8,3 miliardy korun

Investice 20.01.2015 | 10:36 0 Komentářů

Společnost PROFI CREDIT za sebou má úspěšný rok. Opět posílila svou pozici na evropském trhu poskytovatelů nebankovních úvěrů. PROFI CREDIT poskytl svým klientům v Česku, Polsku, na Slovensku, v Bulharsku a Rusku v roce 2014 úvěry v nominální hodnotě 8,4 miliardy korun. Meziročně si tak připsal nárůst o 12 %. (Tisková zpráva: PROFI CREDIT)

V České republice dosáhl objem poskytnutých úvěrů 2,15 miliardy, což je o 3 % víc než v roce 2013. Celkem uzavřel PROFI CREDIT v Česku více než 27 000 smluv. Vyplývá to z neauditovaných výsledků. „Jsme rádi, že se nám v Česku i přes velkou konkurenci daří stále růst. Letos plánujeme rozšířit nabídku produktů i služeb,“ říká marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Lokvenc.

Největší nárůst objemu poskytnutých úvěrů zaznamenal PROFI CREDIT v Polsku, kde půjčil klientům v přepočtu 3,2 miliardy korun, což je o 15 % víc než v roce 2013. Dařilo se i sousednímu Slovensku, kde klienti získali úvěry v nominální hodnotě přes dvě miliardy korun. To je meziroční nárůst o 8 %. „Výsledky a vývoj celé skupiny byl v loňském roce pozitivní. Letošní rok se chceme koncentrovat především na polský trh. V Polsku stále vidíme obrovský potenciál růstu, již nyní jsme zde druhou největší nebankovní společností na trhu a rádi bychom v letošním roce o podstatnou část zmenšili náskok lídra trhu,“ poodhaluje plány předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour.