CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

23. 05. 2013

Subjekty:

Při platbě MasterCard Mobile na eShopu Českých drah dostanete 3% slevu na vybrané jízdenky

Aplikace MasterCard Mobile, která je zdarma ke stažení na Google Play a App Store, je velmi jednoduchá na užívání. Umožňuje jednoduše vložit všechny platební karty (nezávisle na vydávající bance) do mobilního telefonu a pak jej používat k placení. MasterCard Mobile má široké uplatnění a umožňuje placení mobilním telefonem na internetu, přímo v mobilních aplikacích, dárcovské platby, ale chystá se také do kamenných obchodů. Při nákupu v eShopu Českých drah navíc zákazníci nemusí stát ve frontě – lístek si mohou koupit kdekoliv a kdykoliv.

„Pro České dráhy je velmi důležité propojit prodej jízdních dokladů a služeb s internetem. Cokoliv, co našim zákazníkům usnadňuje nákup, vítáme,“ říká Radek Joklík, tiskový mluvčí Českých drah. „O úspěšnosti této aplikace hovoří i čísla. Od počátku spolupráce Českých drah s MasterCard Mobile u nás realizovali zákazníci na 1500 transakcí v hodnotě více než čtvrt milionu korun,“ doplňuje Radek Joklík.

Úspěšnost aplikace potvrzují i celková čísla za ČSOB včetně Ery. Od počátku zavedení služby MasterCard Mobile na konci ledna 2013 hodnota transakcí přesahuje 10 milionů korun,” říká Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce ČSOB a Ery. „Dosavadní výsledky považujeme za velmi úspěšné a tímto děkujeme všem uživatelům za důvěru projevenou vůči této nové moderní službě. Do budoucna se budeme snažit přinášet další benefit, chystáme se zpřístupnit další služby – např. dobíjení mobilních telefonů chystáme už letos, připravujeme i platbu faktur či převody peněz mezi držiteli karet,” doplňuje Roland Katona.

„Platební aplikaci MasterCard Mobile užívá stále více lidí. Je vidět, že veřejnost má o tento typ plateb zájem a proto stále hledáme nové obchodníky ke spolupráci a další benefity, aby aplikace byla pro uživatele co nejvýhodnější,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko

Jednotný elektronický platební systém MasterPass

Aplikací MasterCard Mobile ale inovace od společnosti MasterCard nekončí. V únoru letošního roku přestavila společnost novou elektronickou službu MasterPass. Ta spotřebitelům umožňuje pomocí jakékoliv platební karty nebo uzpůsobeného přístroje (chytrého telefonu, PC, tabletu) nakupovat nově a jednoduše – pouhým kliknutím, poklepáním nebo dotekem – na internetu, v obchodech i kdekoli jinde. Jedna z největších výhod MasterPassu je jednotné rozhraní pro platbu v digitálním prostředí a u terminálů.

Služba MasterPass už byla spuštěna v Kanadě a v Austrálii. Termín uvedení služby na český trh ještě není stanoven a bude se odvíjet od zájmu veřejnosti a bank o platební inovace,“ doplňuje Miroslav Lukeš.