Úterý 27. října. Svátek mají Šarlota a Zoe.

PRESTIŽNÍ OCENĚNÍ CZECH STABILITY AWARD ZA ROK 2013 ZÍSKALA VEBA

Poradenská společnost Bisnode letos již po páté, v rámci samostatné kategorie žebříčku CZECH TOP 100, zveřejnila 100 nejstabilnějších českých firem. Hlavní cenu, prestižní ocenění CZECH STABILITY AWARD za rok 2013, získala VEBA, textilní závody, a.s.  V předchozích čtyřech letech byly oceněny společnosti IMPROMAT INT, Seznam.cz, DEZA a Metrostav. Výsledky hodnocení vycházejí z metodiky ratingového modelu poradenské společnosti Bisnode, který měří stabilitu jednotlivých společností. Model zároveň poskytuje nezávislý pohled na současný stav firem, jejich finanční situaci, a to včetně predikce rizika úpadku firmy v následujících dvanácti měsících, které je vyjádřeno Bisnode scóringem.

„Mezi nejlépe hodnocenými firmami v rámci žebříčku Czech Stability Award za rok 2013 se nejčastěji vyskytují společnosti ze zpracovatelského průmyslu, obchodu a utilit,“ komentuje výsledky Country Manager  Bisnode, David Farský.

„Zisk hlavní ceny CZECH STABILITY AWARD za rok 2013 je pro všechny zaměstnance a pracovní týmy a. s. VEBA potvrzením, že firma doposud kráčí těžkou a nebezpečnou podnikatelskou krajinou po správných stezkách. Pro mne osobně, i jako pro presidenta Asociace textilního-oděvního-kožedělného průmyslu, je cena satisfakcí a doložením faktu, že textil není úpadkovým oborem bez budoucnosti, jak se u nás dlouho a jednostranně tradovalo. Cena je pro nás i závazkem, protože – jak známo – stabilita není něčím jednou navždy daným,“ říká předseda představenstva a generální ředitel společnosti VEBA Josef Novák.

„V podnikatelské džungli je někdy obtížné najít ty správné a spolehlivé obchodní partnery. Ocenění Czech Stability Award zvyšuje důvěryhodnost a prestiž firem na trhu a současně jim dává silný nástroj pro komunikování podnikatelských úspěchů vůči obchodním partnerům, zaměstnancům, investorům či konkurenci, dodává David Farský s tím, že zájem firem o aktivní marketingové využití certifikátu Czech Stability Award v posledních pěti letech významně roste. „Jsme přesvědčeni, že Bisnode touto aktivitou napomáhá kultivovat české podnikatelské prostředí,“ uzavřel ředitel Bisnode.

Bisnode scóring je založen na exaktní statistické analýze a principech data miningu. Do analýzy vstupuje množství ukazatelů z oblasti individuálních charakteristik firmy (demografická data, informace
o platebních zkušenostech, finanční údaje, vazby mezi subjekty i negativní informace) a makroekonomická data. Výkonnost modelu, jež se blíží k 70 %, je dána především kvalitou a rozsahem dat, stejně jako i naprosto unikátní makroekonomickou komponentou.