CZK/€ 25.325 -0,02%

Subjekty:

PŘES VKLADOVÉ BANKOMATY KB MĚSÍČNĚ PROJDE JIŽ VÍCE NEŽ MILIARDA KORUN

–        Meziročně došlo k nárůstu o téměř 75 %;

–        Klienti oceňují zejména dostupnost vkladových bankomatů i mimo otevírací dobu poboček, v tomto čase se uskutečňuje více jak třetina vkladových operací;

–        Počet měsíčních vkladových transakcí se pohybuje okolo hranice 60 tisíc, průměrný vklad je více než 17 tisíc Kč;

–        Do konce tohoto roku bude Komerční banka provozovat 200 vkladových bankomatů.

Obliba vkladových bankomatů Komerční banky stále roste. V posledních měsících objem vkladů pravidelně překračuje hranici jedné miliardy korun, což je cca o 75 % více, než tomu bylo před 12 měsíci. Klienti oceňují zejména jejich snadné ovládání a skutečnost, že vkládat hotovost prostřednictvím vkladového bankomatu lze i mimo otevírací dobu poboček. V tomto čase se pravidelně uskutečňuje více jak třetina všech vkladových operací.

KB proto rozšíří počet bankomatů, které umožňují hotovost přijímat. Současný počet více než 180 vkladových bankomatů se proto do konce letošního roku zvýší o další dvě desítky zařízení. Na konci roku 2017 pak bude mít Komerční banka z celkového počtu necelých 800 bankomatů více než třetinu vkladových, a to především na svých pobočkách.

„Z našich statistik vyplývá, že vkladové bankomaty hojně využívají všechny skupiny klientů – od občanů, přes podnikatele až po firmy. Klienti přitom oceňují zejména dvě přednosti – bankomaty fungují nepřetržitě 24 hodin denně a vložené peníze se ihned připíší na klientský účet v KB“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby.

Měsíčně se prostřednictvím vkladových bankomatů Komerční banky uskuteční 60 tisíc transakcí (meziroční nárůst o polovinu) s průměrným vkladem přes 17 tisíc Kč (před rokem to bylo necelých 15 tisíc Kč). Vkládat korunovou hotovost lze u Komerční banky i na účty vedené v cizích měnách (CAD, CHF, GBP, USD, EUR).