CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

05. 05. 2014

Subjekty:

Předsedou USF zvolen opět Jiří Šindelář, zároveň bude český finančně-poradenský trh zastupovat v evropském sdružení FECIF

Valná hromada USF drtivou většinou hlasů zvolila na funkční období 2014–2016 představenstvo ve stejném složení, v jakém působilo dosud. V nejužším vedení USF tedy budou zasedat:

• Ing.Igor Bielik(MONECO, spol. s r.o.)
  • Ing.Michal Bauer(F E D S s.r.o.)
  • Zdeněk Čihák(1. Vzájemná poradenská, a.s.)
  • Mgr. Roman Daneš (OVB Allfinanz, a.s.)
  • Petr Hrubý (Broker Consulting, a.s.)
  • Ing. Pavel Manhalter (Swiss Life Select ČR, s.r.o.)
  • Ing. Jiří Šindelář, Ph.D. (výkonný ředitel USF)

Představenstvo USF pak na svém návazném zasedání zvolilo předsedou unie opět Ing. Jiřího Šindeláře, Ph.D., kterého budou zastupovat dva místopředsedové: Ing. Igor Bielik a Ing. Pavel Manhalter. Na valné hromadě evropské federace finančních poradců FECIF (The European Federation of Financial Advisers and Financial Intermediaries) v Monaku byl pak Jiří Šindelář zvolen členem představenstva (board of directors), čímž došlo k výraznému posílení vlivu Unie a jejích členů na evropské úrovni, stále důležitější pro regulaci podnikání v ČR.

Jiří Šindelář ke své volbě na další období uvedl: „Považuji své znovuzvolení za velký projev důvěry členů, které si velmi vážím. Rovněž působení v boardu FECIF pokládám za čest a výrazný úspěch USF. Mezi své hlavní priority v obou funkcích řadím především ochranu podnikatelského prostředí finančních zprostředkovatelů a poradců, zejména v kontextu připravovaných změn v pojišťovnictví na české i evropské úrovni.“