Středa 28. července. Svátek má Viktor.

Předsedou představenstva ČLFA byl zvolen Jiří Matula

05.06.2018 | 12:05 0 Komentářů

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) má nového předsedu představenstva. Je jím Jiří Matula, stávající předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ. Ve funkci nahradil Libora Bosáka, který se rozhodl z představenstva asociace odejít. Jiřího Matulu zvolilo do funkce představenstvo asociace na svém červnovém zasedání. Místo odstoupivšího Libora Bosáka se novým členem představenstva stal předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČSOB Leasing Pavel Prokop.

Ing. Jiří Matula (60) je výraznou osobností českého leasingového trhu. Jako předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ pracoval už v letech 2006 až 2010. Ve stejné době působil také v představenstvu ČLFA, od roku 2010 jako jeho předseda. V srpnu 2010 postoupil v rámci společnosti UniCredit Leasing na pozici regionálního manažera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko a od konce roku 2011 byl generálním ředitelem UniCredit Leasing na Ukrajině. V roce 2013 se vrátil do čela společnosti UniCredit Leasing CZ.

Jiří Matula absolvoval v roce 1982 ČVUT v Praze, studoval také strategický management na Arthur D. Little. Svou kariéru zahájil jako správce IT sítě společnosti MUZO. Poté zastával pozici ředitele informačních technologií Živnostenské banky a byl předsedou představenstva společnosti Transfinance.

Jiří Matula hovoří plynně anglicky a rusky. Ve volném čase se věnuje golfu, divadlu a klasické hudbě.

Tisková zpráva: ČLFA