Středa 22. září. Svátek má Darina.

Pražské burze se dnes po dvou dnech povedlo odlepit od nuly

Investice 06.01.2017 | 17:57 0 Komentářů

Evropské akciové trhy dnes pokračují v nevýrazných výkonech, a i když se jim v pozdním odpoledni daří umazávat ztráty ze začátku dne hlavní index Stoxx Europe 600 stále ztrácí 0,2 %. Nejvíce dnes oslabují těžební společnosti a defenzivní tituly ze síťového sektoru, které svorně ztrácí okolo 0,5 %. Index Stoxx Europe 600 se pak snaží tlačit vzhůru realitní společnosti, které přidávají 0,6 %. Finanční instituce dnes přidávají mírných 0,2 %.

Americké akciové trhy dnes v úvodu obchodování nejdříve ztrácely v reakci na zveřejnění nižšího počtu nově vytvořených pracovních míst v prosinci, který dosáhl 156.000 oproti předpokládaným 175.000 a výrazně pod listopadovými 204.000. Zisky informačních technologií dnes zatím umazávají ztráty telekomunikačního sektoru, který zatím odevzdává lehce přes 2 %.

Pražské burze se dnes po dvou dnech povedlo odlepit od nuly a přidala mírných 0,4 %. V menším zobchodovaném objemu dnes nejvíce přidaly akcie Komerční banky, které si připsaly 0,9 %. Fortuna, Unipetrol, Moneta a Pegas dnes svorně posílily o 0,5 % a rakouské finanční instituce VIG a Erste následovaly s 0,4 a 0,3 %. Z propadlíků nejvíce odevzdala mediální skupina CME, když její akcie ztratily 0,5 %, následovány tituly O2 a Philip Morris, které oslabily o 0,2 %.

RICHARD MIŘÁTSKÝ
Akciový analytik