Sobota 22. září. Svátek má Darina.

Pražská burza prohlubuje svoje ztráty

Investice 20.02.2018 | 17:55 0 Komentářů

Evropský index Stoxx 600 v závěru dnešní seance přidává zhruba čtvrt procenta. Nejvíce rostoucími sektory jsou průmyslové podniky a informační technologie, které si připisují okolo jednoho procenta. Naproti tomu dvě desetiny procenta ztrácejí maloobchodní řetězce a finanční domy.

Američtí obchodníci se po včerejším svátku vrátili ke svým stolům a prozatím převažují pokyny k prodejům. Index S&P 500 přichází o 0,4 %, když i zde jsou největšími propadlíky akcie maloobchodních řetězců (-2,0 %). Těm podkopnula nohy společnost Walmart, která trhy neuspokojila svými hospodářskými výsledky, a její akcie padají o téměř deset procent. O více jak jedno procento klesá tržní kapitalizace i u síťových odvětví a telekomunikací.

Pražská burza přišla o 0,4 %. V červeném uzavřely všechny finanční domy, z nichž nejhůře se vedlo rakouské pojišťovně VIG (-1,3 %). Naopak nejmenší ztráty zaznamenala Moneta (-0,7 %). Dvojicí titulů, které si z dnešního obchodování odnášejí zisky, jsou ČEZ (+1,4 %) a Stock Spirits (+0,9 %). Zobchodovaný objem dnes přesáhl 300 mil. CZK, což je výrazně pod ročním průměrem.

MIROSLAV FRAYER

Komerční banka