Neděle 24. června. Svátek má Jan.

Pražská burza dnes vymazala včerejší ztrátu, ale zázraky nepředvedla

Investice 22.05.2018 | 16:39 0 Komentářů

Evropským trhům se dnes dařilo. Hlavní index Stoxx 600 roste o 0,4 %. Nejlépe se vedlo hlavně telekomunikačním firmám, které si připisují zisky ve výši 1,1 %. Hned v závěsu za nimi jsou finanční instituce (+1 %) a zpracovatelé surovin (+0,7 %). Na opačné straně spektra se nachází energetické společnosti se ztrátou 0,7 %.

Americké trhy zahajují dnešní obchodní seanci nerozhodně. Index S&P 500 roste o 0,2 %, Dow Jones ztrácí 0,1 % a technologický Nasdaq si polepšil o 0,1 %. Největší zisky si z kraje obchodování připisuje sektor utilit (+0,8 %). S odstupem následují finanční instituce (+0,6 %) a výrobci nezbytného zboží (+0,4 %). Znatelnější ztráty ve výši 0,4 % si připisují především realitní developeři.

Pražská burza si dnes polepšila o 0,1 %. Za tímto růstem stojí hlavně Moneta (+0,8 %), ČEZ (+0,7 %) a Komerční banka (+0,6 %). Nedařilo se mediální skupině CME (-1,4 %), Erste Group (-0,8 %) a nápojářské skupině Kofola (-0,8 %). Dnešní zobchodovaný objem na pražské burze činil 0,4 mld. CZK, což je pod dlouhodobým průměrem.

JIŘÍ KOSTKA, KOMERČNÍ BANKA