Úterý 26. ledna. Svátek má Zora.

Praha mezi nejhoršími akciovými trhy v Evropě

Investice 10.10.2017 | 21:56 0 Komentářů

Evropské akcie dnes nenašly jednotný trend. Index Stoxx 600 se v závěru obchodování pohybuje těsně pod včerejším zavíracím kurzem. Zisky či ztráty jednotlivých sektorů dosahují maximálně 0,6 %. Na jedné straně se dařilo zejména maloobchodním řetězcům, na straně druhé se nejhlouběji podívaly farmaceutické tituly. V rámci jednotlivých zemí se nejhůře dařilo španělským akciím, které odepsaly přes jedno procento.

Američtí obchodníci vstoupili do dnešní seance se zájmem akcie spíše nakupovat. Index S&P 500 roste prozatím o necelé dvě desetiny procenta, podobně je na tom průmyslový Dow Jones a nepatrně méně si připisuje i technologický Nasdaq. Všechny hlavní indexy tak opětovně šplhají k novým rekordům.

Pražský parket dnes spadl o 0,9 %. O více jak jedno procento přišlo hned pět emisí, z nichž nejhorší ztráty utrpěl tabákový výrobce Philip Morris ČR (-1,6 %). Jediným vojákem v poli, který ukončil dnešní bitvu se vztyčenou hlavou, se stala mediální společnost CME, když její akcie si polepšily o dvě desetiny procenta. Zobchodovaný objem přesáhl půl milionu korun.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA