Úterý 19. října. Svátek má Michaela.

Poštovní spořitelna přichází s ekologickými platebními kartami. Podpoří je soutěží o elektrokola

Banky 30.09.2021 | 10:58 0 Komentářů

Poštovní spořitelna nabídne od října svým klientům s novým Poštovním účtem možnost využívání platební karty vyrobené v souladu s přírodou ze 100% recyklovaného plastu. Každý, kdo si tuto kartu pořídí bude navíc zařazen do slosování o elektrokolo.

„Ekologickou kartou pro klienty naplňujeme naši strategii udržitelnosti. Poštovní spořitelna jako součást silné finanční skupiny ČSOB podporuje udržitelný byznys a již nyní si klienti skupiny ČSOB mohou vybrat z řady produktů a služeb, které ctí udržitelnost a zodpovědný přístup k ekologii,“ říká k produktové novince Přemysl Hanzelka, ředitel Řízení segmentu Poštovní spořitelna.

Ekologickou kartu představila již v říjnu loňského roku jako první banka v Česku ČSOB a Poštovní spořitelna jí nově také zařazuje do své nabídky na poštách i online. Karta je vyrobena z recyklovatelného plastu a pro svou výrobu využije 3,18 gramů průmyslového a domácího odpadu. Díky tomu nezatěžuje životní prostředí a snižuje uhlíkovou stopu. Podle dat ČSOB aktuálně využívá ekologickou kartu 26 tisíc klientů.

Každý klient, který si v průběhu října založí Poštovní účet právě s ekologickou kartou a do konce listopadu s ní zaplatí za nákupy alespoň v hodnotě 5 000 korun, bude automaticky zařazen do slosování o jedno ze sedmi elektrokol. Sjednáním ekologické karty každý klient také přispěje na výsadbu stromů v Česku prostřednictvím skupiny ČSOB.

Poštovní účet je veden vždy zdarma pro všechny a bez podmínek a klient si o něj i ekologickou kartou může požádat na každé poště nebo online na stránkách Poštovní spořitelny. Od listopadu bude umožněno požádat o ekokartu i stávajícím klientům. Více informací na www.postovnisporitelna.cz/ekokarta.