Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Portál eDaně: Odborně zpracované daňové přiznání jde konečně koupit on-line jako v e-shopu

Makro 15.01.2015 | 10:40 0 Komentářů

Vyplnit daňové přiznání zvládne většina živnostníků. Opravdu ale ideálním způsobem? Přehlédnutí možných zvýhodnění a zbytečně vysoký základ daně jsou nejčastější chybou podnikatelů. Naopak leckteří zaměstnanci ani netuší, že s pomocí daňového přiznání mají nárok na vrácení přeplatku. Unikátní projekt na českém internetu eDaně (www.eDane.cz) odstartoval na začátku ledna a ocení jej především poplatníci, kteří preferují on-line jednoduché řešení před osobní návštěvou odborníka. Kromě důležitých upozornění a podrobných informací k daňovým přiznáním, a to včetně povinných termínů, zahrnuje portál eDaně také rychlou službu zpracování všech druhů daňových přiznání. (Tisková zpráva: TaxVision)

„Nejedná se pouze o nejčastější daňová přiznání k dani z příjmů, ale o všechna daňová přiznání, například k dani z nemovitosti, DPH a podobně. Dále také podání pro správu sociálního zabezpečení, zdravotní pojišťovny a jiná podání i žádosti pro finanční úřady, vše on-line přes internet,“ přiblížila Blanka Štarmanová, daňová poradkyně společnosti TaxVision a nového partnerského projektu www.eDane.cz. „Podnikatelé většinou nemají čas na konzultace s daňovými odborníky a raději si daňové přiznání vyplní sami podle přiložených pokynů. Tím ale mohou přicházet o tisíce korun. Například klient s paušálními výdaji si slevu na děti neuplatní, ale pokud příjmy rozdělí na spolupracující osobu, manžela nebo manželku, ta už slevu uplatnit může. Málokdo ví, že se sleva na dani vztahuje i na studenta, třebaže si sám vydělává a podává svoje daňové přiznání, jestliže žije s rodičem ve společné domácnosti,“ míní Štarmanová.

Jak snadno vyřešit daně z pohodlí domova a nic nepropásnout, ukazuje nový portál www.eDane.cz. Portál přehledně shrnuje, koho a jaké daně se týkají, v jednotlivých kategoriích mimo jiné upozorňuje na nejčastější omyly a jmenuje důležité termíny, které by poplatník neměl propásnout. Mimo tyto poskytnuté informace na jednom místě umožňuje portál eDaně ihned se obrátit na odborníky s on-line objednávkou na zpracování konkrétního daňového přiznání.

Před zasláním objednávky zde poplatník mimo jiné nalezne přehled podkladů, které bude k daňovému přiznání potřebovat a které si může dopředu v klidu připravit. Zadání objednávky probíhá obdobně jako v jiných on-line aplikacích, navíc poplatník vloží podklady podstatné pro zpracování daňového přiznání, které je portál www.eDane.cz schopen přijímat v jakýchkoli čitelných formátech – podklady v listinné podobě například stačí nafotit mobilním telefonem.

„Všichni poplatníci, kteří budou chtít zpracovat daňové přiznání našimi daňovými poradci, si na portálu mohou najít svoji modelovou situaci – například zaměstnanec s více souběžnými pracovními poměry, podnikající důchodce nebo klasicky osoba samostatně výdělečně činná. Nyní je velmi aktuální také přiznání k dani z nemovitosti a k silniční dani,“ popsala Blanka Štarmanová. „On-line formulář na portálu www.eDane.cz je strukturovaný tak, abychom zjistili všechny detaily o poplatníkovi a nic neopomněli, tím je tato služba na českém trhu skutečně zcela unikátní. Klient vyplní jen několik kolonek podobně jako při nakupování v jakémkoli jiném e-shopu a nejpozději do tří pracovních dnů mu do e-mailu dorazí profesionálně zpracované daňové přiznání.“