CZK/€ 25.305 -0,06%

13. 11. 2013

Subjekty:

Pojišťovákem roku je Martin Diviš

Pojišťovák roku 2013 je oceněním nejlepšího generálního ředitele pojišťovny v České republice, kterého volí ze svého středu sami nejvyšší představitelé
nominovaných pojišťoven.

„Ocenění si velmi vážím, zejména proto, že je výsledkem hlasování představitelů nejvýznamnějších pojišťoven. Je pro mě potvrzením, že hodnoty a názory, které dlouhodobě prosazuje Kooperativa, VIG ČR i já osobně, vnímá i odborná veřejnost a souhlasí s nimi.

V pojišťovnictví působím téměř 20 let a oceňuji pozitivní vývoj, kterým tento obor prošel. Zároveň jsem velmi rád, že mohu být jeho součástí a mohu se na rozvoji českého pojistného trhu aktivně podílet“, říká k ocenění Martin Diviš. Do pojišťovny Kooperativa Martin Diviš nastoupil v roce 1995. Postupně se vypracoval do nejužšího vedení společnosti a v roce 2008 byl jmenován do pozice generálního ředitele pojišťovny Kooperativa. V roce 2013 byl Martin Diviš zvolen prezidentem České asociace pojišťoven (ČAP).

Kooperativa pojišťovna zároveň obsadila třetí místo v kategorii Pojišťovna roku a druhé místo v nově zavedené kategorii Autopojištění roku 2013. Cílem ankety Fincentrum Banka roku je ocenění služeb a produktů bank a pojišťoven působících v České republice. Základním kritériem je jejich zaměření na drobnou klientelu.

O vítězích v osmi ze třinácti kategorií rozhoduje odborná porota. Hlasování probíhá korespondenční formou pod notářským dohledem, stejně jako zpracování výsledků. Porota je složena z cca 70 členů – odborníků z finanční oblasti, sféry bankovnictví, státní správy, akademické a politické sféry a v neposlední řadě i zástupců předních korporací v České republice.