CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

19. 04. 2021

Pojištění schopnosti splácet si mohou sjednat i OSVČ

Pojištění schopnosti splácet půjčku či hypoteční úvěr si mohou sjednat i OSVČ. V době, která je, co se týče práce, nejistá, to jistě i podnikatelé na volné noze ocení. Pojištění se v případě nemoci či zranění a neschopnosti vykonávat práci, postará o splácení půjčky. Lze si jej přitom jednoduše sjednat přímo s půjčkou.

„Pojištění schopnosti splácet pomůže získat jistotu i osobám samostatně výdělečně činným. I OSVČ si mohou pojistit schopnost splácet půjčku či hypotéku. Pojištění se vztahuje na riziko úmrtí, invalidity 2. a 3. stupně, pracovní neschopnosti, ošetřování člena rodiny, ztráty příjmů i hospitalizace,“ říká Martin Steiner, obchodní ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny. „Navíc toto pojištění kryje i pracovní úrazy a nemoci z povolání,“ dodává.

Pojištění pomůže i v případě ošetřování člena rodiny. Pokud se pojištěný nebo jeho partner stará o blízkého člena rodiny (děti, rodiče či sourozence), který je závislý na jejich péči, pojišťovna za dlužníka hradí úvěrové splátky během celé doby ošetřování. Výhodou pojištění pro případ pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání a ošetřování člena rodiny je, že pojišťovna vyplácí pojistné plnění zpětně již od 1. splátky a klient tak dostane plnění přesně za dobu od počátku až do konce pojistné události.

Mezi další výhody tohoto pojištění se řadí minimum výluk, které jiné pojišťovny na trhu uplatňují. Pojišťovna například plní i v případě psychiatrických onemocnění jako je například deprese či syndrom vyhoření. Pojišťovna vyplácí pojistné plnění i v případě bolesti zad, které vznikly po počátku pojištění a jejich příčinou je nově vzniklé poškození páteře, které bude prokázáno příslušným vyšetřením (magnetická rezonance, CT).

Co se týče rizika ztráty zaměstnání, pak BNP Paribas Cardif Pojišťovna pojišťuje všechny typy kontraktů, a to i když přijde klient o zaměstnání v zahraničí.