Čtvrtek 17. června. Svátek má Adolf.

Pojištění adrenalinových sportů o prázdninách roste – za úrazy nejčastěji mohou čtyřkolky

Pojišťovně České spořitelny o prázdninách pravidelně roste počet pojištění pro případ úrazu při adrenalinových sportech. Loni si toto riziko pojistilo přes pět tisíc lidí, přičemž během prázdnin jich bylo téměř 1 500. Nejvyužívanějším měsícem v roce byl loni červenec, kdy se pojistilo téměř 800 lidí, nejslabší byl se stovkou pojištění listopad. Nejčastěji klienti hlásí úrazy na čtyřkolkách.

„Pojištění adrenalinových sportů provozovaných rekreačně nabízíme v rámci FLEXI životního pojištění zdarma až na 30 dní v roce,“ říká Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny, a doplňuje: „Pokud si naši klienti pojištění aktivují, jsou pojištěni pro veškeré rekreační rizikové aktivity, jako je například seskok padákem, horolezectví, bungee jumping, potápění s dýchacím přístrojem, rafting a další, a to kdekoliv na světě a ve dnech, které si sami vyberou.“ Pojištění adrenalinových sportů lze aktivovat přímo v den rizikové aktivity prostřednictvím SMS nebo na webu Pojišťovny České spořitelny, nejpozději dvě hodiny předem.

Nejvíce úrazů při adrenalinových sportech hlásí klienti po jízdě na čtyřkolkách. Škála nahlášených úrazů je široká, od lehčích úrazů – například pohmoždění hrudníku a hlavy, která je většinou chráněna helmou – po závažné zlomeniny páteře a pánve.