Čtvrtek 22. října. Svátek má Sabina.

PETER LAKATA ŘEDITELEM ZUNO ČESKÁ REPUBLIKA

Banky ZUNO Bank 02.01.2014 | 11:24 0 Komentářů

Novým ředitelem online banky ZUNO Česká republika, patřící do skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), se od 1. ledna 2014 stal Peter Lakata (32). Je přímo odpovědný generálnímu řediteli banky ZUNO Oyvindu Oanesovi. Od 1. listopadu 2013 je Peter Lakata zároveň ředitelem marketingu a obchodu pro Česko a Slovensko, kde do jeho gesce spadají oddělení marketingu vedené Bohdanem Fedorem, obchodu, produktového managementu, elektronického bankovnictví a CRM.

Online banka ZUNO působí v Česku od roku 2011 a na Slovensku od roku 2010, na obou trzích získala tato bezpobočková, ryze online banka dohromady již téměř 200 tisíc klientů. Peter Lakata povede českou pobočku banky a nahradí Miloše Matulu, který po čtyřech letech práce pro ZUNO bude zastávat jinou pozici v rámci skupiny RBI. „Peterovy mnohaleté zkušenosti v bankovním a obchodním managementu se odrážejí v jeho vynikajících výsledcích, které pramení z obrovského odhodlání a obětavosti,“ říká generální ředitel ZUNO pro Českou republiku a Slovensko Oyvind Oanes. „Proto si myslím, že právě on je správnou volbou pro vedení české pobočky v dalších letech.“

Peter Lakata přišel do online banky ZUNO v roce 2010 a vedl několik oddělení. Předtím pracoval téměř 3 roky ve skupině RBI, tedy v mateřské společnosti banky ZUNO. Na starosti měl oddělení Service Excellence Programme, jehož účelem bylo zlepšování zákaznického servisu všech 15 bank skupiny RBI.

„Jsme mladá a svěží banka na velmi konkurenčním trhu. Nepochybuji o tom, že budeme pokračovat ve zkvalitňování zákaznického servisu a nabídce konkurenceschopných produktů,“ říká Peter Lakata, ředitel ZUNO Česká republika. „Je zřejmé, že tento rok přinese ZUNO nové výzvy a já jsem velmi rád, že mohu přispět k našemu cíli posunout intuitivní online a mobilní bankovnictví ještě dále jako vhodnou alternativu k tradičním bankám.“

Peter Lakata je ženatý a má jednoho syna. Má licenci na seskoky padákem, rád běhá, jezdí na kole a relaxuje na horách.