Středa 22. září. Svátek má Darina.

Online platby jsou na Letišti Praha díky PayU jednodušší

Investice 26.09.2016 | 09:41 0 Komentářů

Už během prázdnin mohli řidiči na Letišti Václava Havla Praha za parkování svého vozu platit online, a to hned deseti možnými způsoby. Díky v červenci zahájené spolupráci se společností PayU jim tak nyní stačí kliknout na tlačítko vybraného způsobu a systém platbu připraví. Vedle platby kartou patří mezi nejoblíbenější metody také rychlý převod z účtu na účet kliknutím na tlačítko dané banky. Prodejce vidí uskutečněnou platbu hned a zákazník ji může provést, i když nemá aktivované internetové bankovnictví. Kromě parkování mohou nové formy placení na Letišti Praha využít zákazníci také při platbách za služby letištních salónků.

Letos výrazně vzrostl počet řidičů, kteří si parkování na letišti objednali online prostřednictvím našeho webu Aeroparking.cz. Jen za období od června do srpna jich bylo o 71 procent více než v roce 2015. Díky tomu měli nižší cenu a jistotu volného místa. Navíc mohou cestující za parkování přímo na letišti online i platit, takže při odjezdu nemusí platbu řešit. Online plateb využívá již téměř polovina našich klientů a protože tento trend roste, je rozšíření možností bezhotovostní úhrady za službu dalším logickým krokem ke zlepšení služby,“ říká Marika Janoušková, tisková mluvčí Letiště Praha.

Společnost PayU v loňském kalendářním roce zprostředkovala platby v celkovém objemu sedmi miliard korun, což představuje zhruba čtvrtinový podíl na všech online platbách českých zákazníků a společně s Českou spořitelnou a ČSOB patří k nejvýznamnějším a největším hráčům v oboru.

Zákazníci v České republice loni přes PayU provedli téměř 5,5 milionu platebních transakcí. Nejvíce platili Češi on-line za jízdenky, letenky, vstupenky na kulturní akce nebo sázky. Většina, 60 procent transakcí, se uskutečnila přes platební tlačítka PayU napojená na české bankovní domy. Více než třetina transakcí realizovaných prostřednictvím řešení PayU byly platby platební kartou a jen 3,5 procenta připadlo na běžné bankovní převody.

Tisková zpráva: Letiště Praha