CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

17. 02. 2021

2 komentáře

Odloženou platbu od Equa bank mohou nyní nabízet e-shopy využívající platební bránu ComGate

Equa bank začala loni v květnu jako první česká banka nabízet e-shopům a jejich zákazníkům odloženou platbu – PlatímPak. Od února se významně rozšiřuje počet e-shopů, kde je možné takto nakupovat. Equa bank totiž uzavřela spolupráci s významným poskytovatelem platební brány pro e-shopy – společností ComGate.

„Díky navázání spolupráce s ComGate se počet e-shopů, které mohu svým klientům nabízet nástroj PlatímPak, rozšířil o 6000 obchodníků. Naše odložená platba bude dostupnější ještě širšímu okruhu zákazníků nakupujících on-line. Očekáváme, že díky tomu se ještě více zvýší počet transakcí, které takto financujeme. Například za posledních šest měsíců se jejich počet zvýšil o 478 %,“ řekl Tomáš Fejfar, obchodní manažer pro e-commerce Equa bank.

„ComGate nabízí e-shopům platební bránu a skladovou logistiku. Chceme e-shopům poskytovat co nejširší možnost plateb za jejich produkty a služby a podpořit tak růst jejich tržeb. Je proto logické, že jsme se rozhodli nabídnout jim i odložené platby. Jsme rádi, že jsme se dohodli na spolupráci s Equa bank, která v této oblasti patří k leaderům,“ řekl Jakub Ouhrabka, ředitel ComGate.

Equa bank začala odloženou platbu nabízet e-shopům a jejich zákazníkům jako první banka u nás. Naše platební metoda PlatímPak umožňuje zákazníkům e-shopů nakupovat hned a zaplatit za zboží až potom, co ho mají doma a v klidu zkontrolují. Odložená platba je vyhodnocena během několika desítek sekund a zboží stačí zaplatit kdykoliv do 30 dní od nákupu. E-shopům přináší možnost růstu počtu zákazníků bez rizika nezaplacení.

Platební metoda PlatímPak odbourává dosud přežívající psychologické bariéry pro placení v e-shopech, kdy zákazníci buď nechtějí zadávat na internetu číslo karty, nebo nechtějí platit předem před obdržením zboží. To vše odložená platba řeší.

Prostřednictvím PlatímPak lze uhradit zboží až do výše 25 000 Kč za jeden nákup, a to i opakovaně. Pokud zákazník nezaplatí bance objednávku do 30 dnů, může požádat o převedení na pravidelné měsíční splátky. Neuhrazená platba se tak převede na spotřebitelský úvěr u Equa bank s výhodnou sazbou.

Odloženou platbu PlatímPak od Equa bank nabízí svým zákazníkům již přes 6100 e-shopů.

Vstoupit do diskuze 2 komentáře