CZK/€ 24.740 +0,06%

CZK/£ 28.830 +0,73%

CZK/CHF 24.840 +0,45%

01. 06. 2022

Od 1. června Buřinka navyšuje úročení vkladů u stavebního spoření na 2,5 % ročně a zároveň zachovává bonus 2 500 Kč

Stavební spořitelna České spořitelny zvyšuje od 1. června 2022 úrokovou sazbu u stavebního spoření na 2,5 % ročně. Sazba je garantovaná na dobu spoření 6 let a to bez dalších podmínek. Současně až do 30. června Buřinka nabízí klientům při sjednání nové smlouvy bonus ve výši 2 500 Kč. Zhodnocení vkladů tak dosáhne až 6,5 % ročně při započítání bonusu, maximálního státního příspěvku, 2,5% úročení vkladů, a to včetně poplatku za vedení účtu. Buřinka také umožňuje v průběhu spoření změnu cílové částky a rychlou výplatu peněz zcela zdarma.

„Aktuálně nabízíme nejen atraktivní zhodnocení vkladů, ale zároveň zachováváme sazbu u následného úvěru ze stavebního spoření ve výši 4,5 % ročně. Klient získá nabídku na úvěr již po 2 letech spoření ve výši dvojnásobku aktuálního zůstatku na účtu,“ uvádí Jiří Neumann, ředitel vkladů a řízení změn.

Oblibě u klientů se těší především online sjednání stavebního spoření. Buřinka svým klientům nabízí zcela bezkontaktní řešení. „Pro smlouvu nemusíte nikam chodit a nepřijede za vámi žádný kurýr. Podepíšete ji jednoduše v Georgi a stejně tak při uzavírání smlouvy na webu Buřinky probíhá vše pouze elektronicky,“ vysvětluje Jiří Neumann.

Co je třeba pro získání bonusu:

• Sjednat novou smlouvu o stavebním spoření do konce června v internetovém bankovnictví George, onlinena našem webu, osobně v kterékoli pobočce České spořitelny nebo u některého z externích partnerů Buřinky Zároveň musí dodržet minimální délku spoření 2 roky.
  • Bonus 2 500 Kč k nové smlouvě (1 smlouva na osobu) klient obdrží do 1 měsíce od uzavření smlouvy bez jakýchkoliv dalších podmínek.

Stavební spoření od Buřinky si může sjednat každý. Výhodou spoření u Buřinky je zejména volnost ve spoření a žádné sankce za předčasné ukončení. Nejrychlejší a aktuálně nejvýhodnější je uzavření stavebního spoření online, což platí i pro dětské smlouvy. Ke smlouvě stačí připojit kopii rodného listu dítěte. Vše lze vyřídit zcela online na www.burinka.cz. U dětských smluv také není třeba po uplynutí šestileté vázací doby zakládat smlouvu novou, ale je možné pokračovat v té stávající. „Smlouvy uzavření pro děti se podílejí více než 20 % na celkovém počtu online uzavřených smluv,“ informuje Jiří Neumann a dodává: „V 1.Q letošního roku se počet uzavřených smluv pro děti zvýšil více než pro ostatní věkové skupiny. Nejvíce pro věkovou skupinu 9 a 17 let.“