Pátek 07. srpna. Svátek má Lada.

O odklad splátek požádalo ESSOX bezmála 5 800 klientů k úvěrům v hodnotě 1,23 mld. korun

Půjčky 09.07.2020 | 14:03 0 Komentářů

K 30. červnu požádalo o odklad splátek v důsledku pandemie COVID-19 téměř 5 800 klientů. Nejčastěji žádali o odklad splátek spotřebitelé (72 % žádostí), 17 % žádostí připadá na klienty z řad právnických osob a 11 % na podnikající fyzické osoby. Společnost ESSOX nabídla odklad splátek klientům již 13. března 2020, ještě před stanovením zákonné povinnosti odklad umožnit.

Celkem klienti zažádali o odklad splátek u bezmála 8 tisíc smluv. Ke konci června společnost zpracovala žádost o odklad splátek u více než 6 800 smluv, z toho téměř 1 300 smluv jsou revolvingové úvěry ke kreditním kartám, u kterých poskytuje ESSOX, jako jedna z mála společností, odklad splátek nad rámec požadovaný legislativou.

Ve finanční tísni způsobené nastalou krizí hraje roli především čas, proto pro nás bylo rychlé posouzení a vyřízení žádostí o odklad splátek prioritou,“ říká Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

Největší vlnu žádostí o odklad splátek evidoval ESSOX v době zavedení výjimečného stavu, kdy se kvůli vládním opatřením mnoho lidí dostalo do potíží se splácením svých závazků. Aktuálně eviduje ESSOX přibližně 10 nových žádostí každý pracovní den.