Středa 22. ledna. Svátek má Slavomír.

Novým předsedou Dozorčí rady České exportní banky je Pavel Kysilka

Banky 27.05.2016 | 11:13 0 Komentářů

Dozorčí rada České exportní banky si během zasedání 26. května 2016 zvolila nového předsedu. Tím se stal Ing. Pavel Kysilka, CSc., který je od dubna jejím řádným členem. (Tisková zpráva: Česká exportní banka)

„Česká republika vždy bude otevřenou a z exportu těžící zemí. Proto musí podporovat své vývozce a Česká exportní banka v tom může sehrát významnou roli. Jsem rád, že můžu nabídnout své zkušenosti a pomoci tím jí i státu,“ uvedl po zvolení Pavel Kysilka. Ing. Pavel Kysilka v České exportní bance uplatňuje své bohaté zkušenosti z ekonomiky a bankovního sektoru, které za třicet let své kariéry načerpal. V minulosti mimo jiné zastával pozici viceguvernéra a výkonného guvernéra České národní banky, kde byl zodpovědný za rozdělení československé měny a zavedení české koruny, nebo vykonával funkci generálního ředitele a předsedy představenstva České spořitelny. „Dlouholeté zkušenosti z bankovnictví činí z pana Kysilky neocenitelnou součást České exportní banky. Jeho zvolení předsedou Dozorčí rady to jen potvrzuje,“ uvedl Karel Bureš, generální ředitel ČEB. Dozorčí rada České exportní banka dnes kromě předsedy získala i nového místopředsedu. Na tuto pozici byl zvolen Ing. Vladimír Bärtl, náměstek ministra průmyslu a obchodu zodpovědný za sekce zahraničního obchodu a Evropské unie.