CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

02. 03. 2015

Subjekty:

NOVÝ GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT OD RAIFFEISENBANK NABÍZÍ ZAJÍMAVÉ VÝNOSY PRO INVESTORY VĚŘÍCÍ V BUDOUCÍ OPĚTOVNÝ RŮST CEN ROPY

Raiffeisenbank od tohoto týdne nabízí investorům novou zajímavou příležitost: garantovaný certifikát STOXX Europe 600 Oil & Gas, jehož podkladovým aktivem je index ropných společností. „Tento certifikát je vhodný pro ty klienty, kteří v nejbližších letech věří v opětovný nárůst cen ropy a současně chtějí svůj investovaný kapitál alespoň částečně chránit proti nepříznivému vývoji,“ vysvětlil generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Garantované certifikáty patří mezi nejoblíbenější způsoby zhodnocování úspor, nové emise jsou pravidelně rychle vyprodány. „Tento způsob spoření je vhodný pro ty klienty, kteří hledají vyšší výnos než přinášejí spořicí účty, zároveň však chtějí mít garanci ochrany své investice,“ uvedl Jaromír Sladkovský.

Zájem o investice do garantovaných certifikátů výrazně roste, protože výnosy na spořicích účtech či termínovaných vkladech neustále klesají. „Naši klienti již do tohoto typu certifikátů investovali více než miliardu korun. Oceňují možnost zajímavých výnosů, zároveň mohou certifikáty kdykoli prodat, jejich peníze jsou v případě potřeby rychle k dispozici,“ uvedl Jaromír Sladkovský.

Upisovací období cenného papíru potrvá to 27. března, vydán je s pětiletou splatností. Tento certifikát disponuje 95 % kapitálovou ochranou ke dni splatnosti, výhodou je i diverzifikace podkladového aktiva mezi 28 společností v jednom indexu – investice do tohoto certifikátu tak představuje diverzifikaci portfolia a menší riziko než přímá investice do ropy.