Pátek 30. října. Svátek má Tadeáš.

NOVÝ GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT OD RAIFFEISENBANK NABÍZÍ MOŽNOST NĚKOLIKANÁSOBNĚ VYŠŠÍHO VÝNOSU OPROTI SPOŘICÍM ÚČTŮM

Banky Raiffeisenbank 04.08.2014 | 12:10 0 Komentářů

Raiffeisenbank spustila prodej nového garantovaného investičního certifikátu, jehož podkladovým aktivem je koš akcií vybraných velkých firem, tzv. blue chips. Garantované certifikáty jsou vhodnou alternativou k  současným nízkým úrokovým sazbám na spořicích účtech či termínovaných vkladech, tento nový certifikát umožňuje klientům dosáhnout výnosu 4,10 % ročně.

Raiffeisenbank nově  umožňuje  klientům investovat do garantovaného certifikátu „Blue Chip Bond“, který je navázán na vývoj čtyř akcií stabilních evropských společností s dlouhou tradicí, tzv. blue chips.  „Garantované certifikáty patří mezi nejoblíbenější způsoby zhodnocování úspor, nové emise jsou pravidelně rychle vyprodány. Tento způsob spoření je vhodný pro ty klienty, kteří hledají vyšší výnos než přinášejí spořicí účty, zároveň však chtějí mít garanci ochrany své investice,“ uvedla produktová manažerka Raiffeisenbank Jana Svobodová.

Zájem o investice do garantovaných certifikátů výrazně roste, protože výnosy na spořicích účtech či termínovaných vkladech neustále klesají. „Naši klienti již do tohoto typu certifikátů investovali téměř miliardu korun. Oceňují možnost zajímavých výnosů, zároveň mohou certifikáty kdykoli prodat, jejich peníze jsou v případě potřeby rychle k dispozici,“ dodala Jana Svobodová

Nový garantovaný certifikát je vydán s pětiletou splatností a 95% ochranou kapitálové hodnoty, úrokový výnos bude vyplácen jednou ročně. Jeho výše dosáhne 4,1 % ročně v případě, že hodnota podkladových akcií bude k rozhodnému dni nad svou počáteční hodnotou. V podkladovém koši jsou akcie společností Banco Santander, Danone, Deutsche Telekom a Repsol. Upisovací období nového certifikátu potrvá do 27. srpna.