CZK/€ 24.565 +0,10%

CZK/£ 29.173 +0,10%

CZK/CHF 25.362 -0,54%

14. 07. 2022

Nový Conseq Repofond cílí na roční výnos 6,25 % p. a.

Nový fond nabídne i drobnějším investorům možnost podílet se svými výnosy na rostoucích úrokových sazbách.

Na základě obliby fondu kvalifikovaných investorů Conseq depozitní+, který již obhospodařuje prostředky o objemu přes 4 mld Kč, přichází Conseq s alternativou, do které budou moct vstoupit i malí investoři. Investičním cílem fondu je prostřednictvím vkladů a zejména reverzních repo operací dosahovat zhodnocení v českých korunách na úrovni dvoutýdenní repo sazby ČNB snížené o 0,75 procentního bodu. Při současném nastavení základní úrokové sazby ČNB na úrovni 7 % lze výnos fondu od jeho spuštění očekávat na úrovni 6,25 % p.a. Pravidelný vklad přitom začíná na 500 Kč měsíčně.

Fond je určen investorům, kteří hledají alternativu k depozitním vkladům u bank, ocení minimální úrokové riziko a naopak dopředu dobře predikovatelný výnos. Výhodou fondu je jeho vysoká likvidita – možnost získat výnosy nebo celou investovanou částku v týdenních intervalech zpět – a rychlá reakce výnosu fondu na růst úrokových sazeb (po změně repo sazby v podstatě okamžitě reaguje i dosahovaný výnos fondu).

Založením fondu jsme se rozhodli uspokojit poptávku velice konzervativních investorů, kteří hledají alternativu k depozitním účtům u bank a nejsou spokojeni s pomalým promítáním růstu úrokových sazeb do jejich úročení nebo s omezováním přísnými podmínkami na maximální částky či aktivní využívání jiných produktů. Conseq Repofond bude mladším bratříčkem fondu Conseq Depozitní plus, který je fondem kvalifikovaných investorů s velice podobnou investiční strategií a který využívají zejména privátní a institucionální klienti s minimální částkou 1 mil. Kč a více. Celkový objem majetku fondu překročil 4 mld. Kč a stal se v tomto prostředí velice oblíbeným. Od Conseq Repofondu očekávám v současném prostředí obdobný zájem ze strany drobných investorů,” komentuje Richard Siuda, předseda představenstva Conseq Investment Management a. s.