CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

09. 05. 2016

Nový certifikát CEPA pomáhá v potravinářství zefektivnit boj proti škůdcům. V Česku je prvním držitelem firma Impest Control

Impest Control zavádí nový systém ochrany před škůdci „Výrobci a zpracovatelé potravin po nás vyžadují nejen vyšší kvalitu, ale stále častěji i standardizaci v ochraně před škůdci. V reakci na tyto požadavky jsme vyvinuli úplně nový systém, kterému říkáme Integrovaná ochrana před škůdci neboli IOŠ,“ říká Alexander Nerandžič, jednatel Impest Control. Systém je založen na moderní koncepci prevence výskytu škůdců, na pravidlech bezpečnosti potravin a analýze rizik. „Řešení, které jsme vyvinuli, nám výrazně pomohlo projít náročným certifikačním procesem. Jsme tak první firmou v Česku, která získala certifikát CEPA,“ dodává Nerandžič.

Certifikovaná ochrana dle nové normy ČSN

Náročnost firem podnikajících v potravinářském průmyslu potvrzuje také inspekční a certifikační společnost Bureau Veritas. „Potravináři jsou nejnáročnější klienti. V každé potravinářské normě je ochrana před škůdci výslovně definována a také důsledně sledována dohledacími úřady i auditory. Podnikatelé z tohoto segmentu mají nyní oporu v nové normě ČSN EN 16636, která vzešla v platnost na konci roku 2015. Stala se nám vodítkem pro certifikaci CEPA, kterou poskytujeme v České republice jako jediní,“ uzavírá za Bureau Veritas obchodní ředitel Aleš Podrazil.

Tisková zpráva: Impest Control s.r.o.