Čtvrtek 22. dubna. Svátek má Evžénie.

Nové vedení forexového oddělení posílí odbornost Saxo Bank v měnové oblasti

Banky Saxo Bank 12.06.2015 | 08:16 0 Komentářů

Společnost Saxo Bank dnes oznámila, že na pozici Global Head of Foreign Exchange nastoupí Kurt vom Scheidt.

Kurt vom Scheidt zahájil svou kariéru v Saxo Bank v Singapuru v roce 2008, kde pomáhal s rozšiřováním byznysu v FX Options, FX API a Prime Brokerage. Jeho nadřízeným zůstává i nadále Claus Nielsen, Global Head of Markets.

Před zahájením své kariéry v Saxo Bank Kurt vom Scheidt pracoval na manažerských pozicích a v IT v GFI, Commerzbank a v londýnské pobočce Deutsche Bank.

Na novou pozici nastupuje také Dan Larsen, který v Saxo Bank pracoval od roku 2007 na pozici FX Options and spot trader. Nyní převezme odpovědnost za obchodní tým FX Spot, Forwards and Options v Kodani. Do Kodaně nastoupí také Jes Jorgensen jako senior FX Options trader. Jorgensen pracoval v Danske Bank jakožto Chief Dealer a poté řídil tým FX Options trading, kde zodpovídal i za vývoj produktů a implementaci nového systému cen a řízení rizik.

Zároveň Saxo Bank oznámila, že Gustave Rieunier po pěti letech odchází z pozice Head of FX .

Claus Nielsen k plánovaným změnám uvedl:

„Rád bych poděkoval Gustavovi za jeho dlouholetou práci. Respektuji jeho rozhodnutí odejít z Dánska a všichni mu přejeme hodně štěstí do budoucna. Kurtova energie a ambice povedou náš tým měnového obchodování dál, zejména při současném trendu elektronizace trhu a chystaných regulatorních změnách. Jsme rovněž hrdí,

že se jedním z našich manažerů stal i Dan Larsen, který u nás podával v posledních letech stabilní obchodní výsledky, a těší nás, že se k nám přidává i takový veterán z oboru, jakým je Jes.“

„Měnové obchody zůstávají stále naší silnou stránkou – tvoří zhruba 60 % příjmů Saxo Bank. Nové vedení forexového týmu posiluje kvalifikaci Saxo Bank v oblasti měnových obchodů, kterou nabízíme prostřednictvím našich oceněných platforem. Mezi ně patří i nová, intuitivní platforma SaxoTraderGO spojující obsah, obchodování a informace o účtech a vztazích mezi nimi v jedné snadno přístupné platformě.“