Pondělí 21. září. Svátek má Matouš.

Nové sídlo VIG ČR nejlepší kancelářskou budovou světa

Nová centrála skupiny Vienna Insurance Group ČR (VIG ČR), do níž se letos stěhují pojišťovny Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna, byla vyhlášena nejlepší kancelářskou budovou světa 2011 a získala cenu MIPIM Awards. Účastník z ČR získal toto prestižní ocenění udělované ve francouzském Cannes vůbec poprvé v historii.

Projekt zvítězil mezi více než stovkou konkurentů ze 47 zemí světa. V kategorii Nejlepší kancelářský a obchodní projekt se nová centrála skupiny VIG ČR utkala s britským projektem Heron Tower a nizozemskou budovou TNT Center. „Nová budova bude pro nás nejen krásným novým místem, příjemným zázemím a příkladem architektonického umění, odvahy a krásy, ale je i důkazem postavení, síly a 20letého úspěchu našich pojišťoven na českém trhu,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel KooperativyMartin Diviš, který rovněž stojí v čele seskupení tří českých pojišťoven koncernu VIG. „Nová budova, kterou budeme společně užívat je velmi elegantní, designově i technologicky moderní až nadčasová, ale přitom přesně odpovídá svému účelu a uspokojí funkční potřeby našich společností a zaměstnanců,“ podotkl předseda představenstva a generální ředitel České podnikatelské pojišťovny Jaroslav Besperát. „Jsem velmi rád, že tato budova uspěla v několika prestižních soutěžích. Chtěli bychom, aby se především líbila těm, kteří jí budou obývat, tedy zaměstnancům Kooperativy a ČPP,“ doplnil manažer výstavby nové centrály Jaroslav Suk.

Výstavba nové centrály VIG ČR pro byla zahájena podpisem smlouvy v listopadu 2009. Budovu projektovala renomovaná architektonická kancelář DaM. Záměrem je vybudovat nejen přátelské a příjemné prostředí pro zaměstnance a návštěvníky, ale z mnoha pohledů rovněž výjimečnou budovu „s osobností“. Důraz je kladen na minimalizaci energetické náročnosti i vlivu na životní prostředí. Unikátní systém chlazení budovy, intenzivní využívání přírodního osvětlení a další technologie jsou vybírány tak, aby nová centrála obdržela prestižní certifikát LEED Zelené budovy. Originálně budou řešeny i vnitřní prostory – pracoviště budou, kromě komfortně vybavených zázemí včetně stravovacího zařízení, odpočinkových prostor i kaváren, doplněna originálními prvky jako je například galerie pro sbírku uměleckých děl Kooperativy. 1200 zaměstnanců Kooperativy a ČPP se do budovy nastěhuje během několika měsíců.

Nová centrála VIG ČR – základní parametry

Počet podlaží

10 NP + 3PP

Celková užitná plocha