CZK/€ 24.345 -0,21%

CZK/CHF 25.067 -0,21%

03. 08. 2022

Nové módy a funkce ve Fio Smartbankingu

Fio banka vydává novou aktualizaci svého Smartbankingu, do kterého doplnila zejména nové módy aplikace a další nové funkce.

Významnou novinkou, která klientům ulehčí používání aplikace je OCR skenování složenek a načítání čísla účtu fotoaparátem telefonu. Klienti tak nebudou muset opisovat číslo ručně a snižuje se tak i riziko, že ho zadají nesprávně.

Kromě stávajícího plného a pasivního (náhledového) režimu přibyly módy zaměřené na autorizaci transakcí. Ty ocení zejména klienti, kteří nechtějí, aby pomocí aplikace šlo provádět změny na účtu nebo zadávat pokyny. Případně může Smartbanking sloužit opravdu jen k autorizaci transakcí, čímž může nahradit třeba autorizování SMS kódem.

Aktuálně tedy aplikace nabízí čtyři režimy, ve kterých je možné ji používat:

• Plný přístup – všechny dostupné funkce aplikace. Je také možné zadávat příkazy k úhradě, nastavovat trvalé příkazy, vytvářet šablony, měnit limity na platební kartě, autorizovat příkazy zadané z Internetbankingu, zakládat další produkty a mnoho dalšího.
  • Pouze pasivní operace – je možné pouze zobrazovat zůstatky, pohyby na účtech, plánované platby a další přehledy.
  • Pasivní operace a autorizace – je možné nahlížet na zůstatky, pohyby na účtech, plánované platby a další přehledy. Ovšem také autorizovat příkazy zadané z Internetbankingu.
  • Pouze autorizace – je možné provádět pouze autorizaci příkazů zadaných z Internetbankingu.

Vylepšením prošel i komunikační systém Fio servis, který nyní umožňuje zobrazení a přidávání příloh a má nový vzhled. Klienti si také mohou nastavit hlásič na platbu kartou s konverzí nebo si na nástěnku přidají kartu se zobrazením aktuálního čerpání limitů na kartě.

Všechny tyto funkce jsou dostupné v nové verzi Fio Smartbankingu 2.6 pro Android i iOS.