CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

29. 06. 2015

Nová akvizice posiluje pozici Prologis v okolí hlavního města

Nová budova, přejmenovanána DC18, se stala součástí Prologis Park Prague-Rudna a je v současné době z 52 procent pronajata sportovním prodejcem Sportisimo.

Tato transakce je součástístrategiePrologisinvestovatnaprosperujících globálních trzíchdo vysoce kvalitních budov, které optimalizují podnikání našich zákazníků,“ řekl Ben Bannatyne, ředitel Prologis pro střední a východní Evropu, „Rozšíření parku Prologis Park Prague-Rudna během jednoho roku od jeho akviziceje nejen důkazem poptávky v Praze a jejím okolí, ale také ukazuje na schopnost Prologis rozpoznat chytré příležitosti, a vyhovět tak požadavkům našich současných i potenciálních zákazníků.

Po této akvizici sestává Prologis Park Prague-Rudna z 18 budov o celkové rozloze 191 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Park se nachází 20 kilometrů od centra Prahy, blízko dálnice D5 nabízející pohodlné spojení s Německem a pražským mezinárodním letištěm.

Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem o rozloze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).
Zdroj : Tisková zpráva PROLOGIS