Pondělí 29. listopadu. Svátek má Zina.

NEY spořitelní družstvo zaznamenalo zvýšený zájem o úvěry i investice

Investice 08.11.2021 | 12:35 0 Komentářů

Češi v době covidové pandemie nelení a rozsáhle investují, ukazují výsledky NEY spořitelního družstva za uplynulý rok.

„Spořitelní družstvo dosáhlo na konci září výše aktiv 2,173 miliardy korun a kapitálové přiměřenosti 17,7 procenta. Oproti loňskému roku jsme si polepšili,“ říká předseda představenstva NEY spořitelního družstva Lukáš Hartl.

NEY spořitelní družstvo meziročně navýšilo svoji výnosovou bázi o 129 miliónů korun a snížilo svoje náklady o 7,6 %, což mu přineslo hospodářský výsledek ve výši 7,5 miliónu korun. Oproti loňskému roku to znamená zlepšení výnosové báze o 18,5 miliónu korun.

Velký zájem projevili klienti o čerstvou novinku produktového portfolia spořitelního družstva Americkou investiční hypotéku.

„Evidujeme 159 úspěšných žadatelů o investování prostřednictvím Americké investiční hypotéky. Tito lidé u nás od počátku roku proinvestovali celkem 681 miliónů korun,“ pochvaluje si výsledky Hartl a dodává: „Zvýšenou poptávku po úvěrech jsme zaznamenali i v rámci firemních úvěrových produktů a blížíme se k historickému rekordu.“ Firmy mohou u NEY spořitelního družstva vybírat hned ze tří úvěrových možností, v nabídce jsou nejen investiční, ale i developerské či klasické provozní úvěry.

Vedení družstva si pochvaluje rovněž spolupráci se společností CYRRUS, díky které mají klienti na pobočkách NEY spořitelního družstva možnost investovat také do dluhopisů.