Čtvrtek 02. prosince. Svátek má Blanka.

Nejlepším nizozemským fondem velkých společností je ING US Vysokých dividend

Investice ING Bank 24.04.2012 | 17:09 0 Komentářů

Fond z dílny ING investující do společností vyplácejících vysoké dividendy získal v Nizozemí prestižní ocenění jako „Best US Equity Large Cap Fund 2012. Tedy nejlepší fond investující do velkých amerických společností.

Tedy nejlepší fond investující do velkých amerických společností.

Cenu uděluje Mornigstar, největší a nejprestižnější ratingová agentura pro fondy.  ING (L) Invest US High Dividend od ní získal letos stejnou cenu již v Belgii, Hong Kongu a Singapuru.

Akcie společností s vysokými dividendami zpravidla dokáží přinášet stabilnější výnosy, protože investor se současně podílí na rozdělovaném zisku firmy a zhodnocení kapitálu,“ říká Miloš Filip, člen představenstva ING Investment Management (C.R.). „Dividendy obvykle vyplácejí velké zavedené společnosti a jejich rozdělovaný hotovostní polštář změkčuje i případné dopady recese na trzích. To stojí za jejich úspěchem i v této rozkolísané době,“ zdůrazňuje.

ING (L) Invest US High Dividend loni navíc překonal svůj benchmark. Mimo jiné i proto, že manažeři fondu snížili podíly v cyklických sektorech, jako jsou finance, a naopak navýšili investice do základních potravin a zdravotnictví. Strategie upřednostnění defenzivních oborů se vyplatila.

Strategii vysokých dividend přinesla ING jako první do Evropy a rodina těchto pěti různých dividendových fondů je u investorů velice oblíbená,“ dodává Miloš Filip.

Fond amerických vysokých dividend je dostupný i v ČR, a to v USD. Ke konci března dosahoval jeho výnos za posledních dvanáct měsíců 8,1 procenta. Kumulovaný výnos za tři roky přesáhl 67 %.

Sesterský ING (L) Invest Global High Dividend je v ČR nabízen i v korunové třídě se zajištěním proti měnovému riziku. Zhodnocení za poslední rok u něj dosáhlo ke konci března 6,4 procenta. Kumulovaný výnos za tři roky překonal 51 procent.