Pondělí 26. července. Svátek má Anna.

Napětí z obchodní války dnes stoupá i kvůli probíhajícímu summitu G7 a trhy mírně klesají

Investice 08.06.2018 | 16:58 0 Komentářů

Evropské trhy dnes od začátku obchodování jen ztrácejí. Hlavní index Stoxx 600 klesá o 0,3 %. Nejméně se daří sektoru utilit a finančních institucí, když si shodně odepisují 0,9 % hodnoty. Naproti tomu se daří realitním developerům (+0,6 %).

Americké trhy zahajují dnešní obchodování mírnými ztrátami. Je to v reakci na napětí mezi USA a obchodními partnery v rámci probíhajícího summitu G7. Index S&P 500 klesá o 0,1 %, Dow Jones teprve hledá svůj směr a technologický Nasdaq klesá o 0,2 %. Nejméně se daří telekomunikačním společnostem (-0,7 %) a nejlépe naopak výrobcům nezbytného zboží (+0,7 %).

Pražská burza dnes oslabila o 0,1 %. Dolů ji stáhly akcie nápojářské skupiny Kofola (-1,8 %), pojišťovny VIG (-1,4 %) a operátora O2 (-0,8 %). Dařilo se mediální skupině CME (+0,8 %) a bance Moneta (+0,5 %). Dnešní zobchodovaný objem na pražské burze činil 0,3 mld. CZK, což je výrazně pod dlouhodobým průměrem.

JIŘÍ KOSTKA
Komerční banka