Sobota 31. října. Svátek má Štěpánka.

Nabíjení Plzeňské karty přes bankomaty České spořitelny získalo ocenění Inovace ve veřejné správě za rok 2013

Nabíjení Plzeňské karty přes bankomaty České spořitelny vyhrálo v soutěži Česká inovace 2013 první místo v kategorii Inovace ve veřejné správě. Finalisty soutěže vybírala v pěti kategoriích více než stočlenná porota složená z odborníků z firemní sféry, vládních institucí, aplikovaného výzkumu či akademických a vědeckých institucí na Festivalu Česká inovace, který proběhl v březnu 2014 v Národní technické knihovně v Praze.

V lednu 2013 přišla Česká spořitelna a Plzeňské městské dopravní podniky s unikátní novinkou – nabíjením Plzeňské karty přes bankomaty České spořitelny. Díky této inovaci si může držitel multifunkční Plzeňské karty zakoupit předplatné jízdného či si dobít „elektronickou peněženku“ prostřednictvím 87 bankomatů České spořitelny v rámci celého Plzeňského kraje. Propojení dopravní karty s možností jejího nabíjení přes síť bankomatů je na českém trhu jedinečné a Česká spořitelna je první bankou, která tuto službu nabízí. Kromě nabíjení jízdného a elektronické peněženky bankomaty rovněž poskytují informace o stavu karty (tarif, platnost apod.) a zároveň nahrávají transakce zakoupené přes e-shop dopravního podniku. Nabíjení Plzeňské karty přes bankomaty je snadné a Česká spořitelna ho poskytuje všem držitelům platebních karet asociací VISA a MasterCard zcela zdarma. O oblíbenosti nového způsobu nabíjení Plzeňské karty svědčí i počty transakcí. Během roku 2013 si majitelé Plzeňské karty zakoupili téměř 48 tisíc kupónů a v obdobném počtu využili i dobití elektronické peněženky.