Pondělí 20. května. Svátek má Zbyšek.

Na trh vstupuje nová pojišťovna – Colonnade Insurance. Nabízí průmyslová pojištění a specializovaná pojištění pro motoristy.

Pojištění 31.03.2016 | 12:45 0 Komentářů

Od 1. dubna začíná na českém trhu působit nová pojišťovna Colonnade Insurance, která je členem kanadského Fairfax Financial Holdings. Nabídne alternativu v oblasti pojištění průmyslu a podnikatelů a specializovaná motoristická pojištění. (Tisková zpráva: Colonnade Insurance)

Fairfax Financial Holdings Limited k 1. dubnu přebírá veškeré pojišťovací aktivity QBE Group v rámci střední a východní Evropy. Působit zde bude pod novou značkou Colonnade Insurance. Tato značka již působí v Maďarsku a na Ukrajině, v květnu se představí také na Slovensku. Na těchto trzích zaměstnává na 200 odborníků a dosahuje hrubého předepsaného pojistného přes 40 milionů eur. „Střední a východní Evropu vnímáme jako oblast s velkým potenciálem k růstu a věříme v dlouhodobý rozvoj pojišťovny Colonnade v tomto regionu,“ komentuje vstup na trh Peter Csakvari, prezident Fairfax pro střední a východní Evropu.

Colonnade jako lokální alternativa velkých pojišťovacích skupin

„Jsme lokální společností, dobře známe české firmy, a jsme přesvědčeni, že jim budeme dobrým partnerem. Máme silné zázemí Fairfaxu a naše upisovací kapacita je srovnatelná s leadry českého trhu,“ popisuje očekávání ředitel nové Colonnade Insurance Dominik Štros. V nabídce Colonnade se objeví např. komplexní majetková pojištění průmyslu a podnikatelů (P&C) či pojištění odpovědnosti (D&O). Z motoristických pojištění za zmínku stojí pojištění kupní ceny automobilu Gap a pojištění prodloužených záruk AutoCheck.