Neděle 22. září. Svátek má Darina.

Na trh investic vstoupil Revolut

Investice Accenture 20.08.2019 | 16:16 0 Komentářů

Vstup Revolutu na trh investic není velkým překvapením, jelikož má Revolut ve zvyku oznamovat vše transparentně svým zákazníkům s dostatečným předstihem. Tento týden například společnost oznámila, že zcela zdarma budou také jejich korporátní účty.

Pro Revolut znamenají jejich nové investiční účty 2 věci:

1. a) novou službu pro stávající a nové zákazníky,
  2. b) nový zdroj příjmu.

A díky svým růstovým ambicím obojí nutně potřebují.

Revolut cílí svou službou přesně na ty své zákazníky, kteří upřednostňují pohodlnost skvělé aplikace a nemají na účtech Revolutu velký objem peněz. Proto se Revolut rozhodl účtovat rovnou sazbu za transakci na hlavních světových trzích ve výši 28 Kč. V porovnání s konkurencí, která většinou účtuje procento z obchodované částky, se tato částka může jevit jako zanedbatelná, nicméně Revolut ví, že se na jeho účtech v dohledné době nebudou točit miliardy dolarů, a proto je pro něj finančně výhodnější účtovat právě jednoduchou sazbu.

ID Společnost Minimální poplatek za obchod CZK do 10k USD Poplatek za správu a evidenci Poznámka
1 Revolut 28 0,01 % 3 – 8 obchodů zdarma dle typu smlouvy
2 Interactive Brokers 23,22 0 – 232 CZK Minimální poplatek za obchod 23,2 CZK. Pokud dosáhne objem poplatků 232 CZK nebo pokud je objem majetku menší než 2.320.000 CZK, pak je poplatek za správu až 232 CZK
3 Patria 349 0,12 % U obchodů na NASDAQ

Na závěr lze tedy říci, že se ze strany Revolutu nejedná o překvapivý tah. Společnost již vlastní svou platformu, má bankovní licenci, díky které může působit v celé EU, a tak musí nalézt nové zdroje příjmů, aby se zalíbil dalším investorům. Cenově i servisně se pro běžného smrtelníka jedná o férovou nabídku, takže vzhůru revolutovat!

Karel Kotoun, manažer v oblasti finančních služeb, Accenture