Úterý 20. dubna. Svátek má Marcela.

Na stagnujícím trhu hlásí Fincentrum rekordní výsledky

Investice Fincentrum 27.05.2015 | 14:04 0 Komentářů

V prvním čtvrtletí letošního roku dosáhlo Fincentrum nejlepší kvartální výsledky z běžné činnosti ve své patnáctileté historii. Tržby v České republice a na Slovensku vzrostly meziročně o 9 % na 365 milionů korun. Díky zdravému finančnímu hospodaření překročilo vlastní jmění Fincentra hranici 1 miliardy korun.

„Trh finančního poradenství čelí v posledních letech řadě překážek. Výsledky za první čtvrtletí proto předčily naše očekávání. Díky zvýšenému zájmu o kvalitní poradenství jsme v České republice rostli o osm a na Slovensku o dvanáct procent. To považuji na stagnujícím trhu za mimořádně dobrý výsledek,“ říká Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.

Masivní růst zaznamenalo Fincentrum zejména v oblasti zprostředkování hypotečních úvěrů. Za první čtvrtletí letošního roku zprostředkovali jen v ČR poradci Fincentra téměř 1 600 hypotečních úvěrů v objemu 2,57 mld. Kč. Rostly také obchody v oblasti neživotního pojištění a investic. V souladu s celkovým vývojem na trhu mírně poklesl počet zprostředkovaných smluv životního pojištění.

V roce 2014 vykázala společnost Fincentrum v ČR a na Slovensku obrat 1,390 miliardy korun.