CZK/€ 25.155 -0,32%

08. 02. 2012

Subjekty:

Na Rembrandta s ING Kontem zdarma

Spoluprací s Národní galerií a podporou této významné události se chceme zapojit do kulturního dění v České republice a zároveň tak oslavit dvacetileté působení ING Bank na zdejším trhu,“ prozrazuje Jan Bartholomeus, CEO ING Bank ČR. „Skupina ING se sponzorování kulturních institucí věnuje intenzivně po celém světě. Je například hlavním partnerem newyorského Muzea moderního umění nebo Rijksmusea v Amsterodamu. Přišlo nám tedy přirozené připojit se k této globální strategii,“ doplňuje.

Výstava představí zhruba sto dvacet významných děl holandské školy 17. apočátku 18. století. Aby je mohlo shlédnout co nejvíce lidí, rozhodla se ING Bank nabídnout svým klientům volný vstup. Stávající klienti ING Bank budou moci jednoduchým způsobem zažádat o vstupenky na stránkách banky. Výstavu mohou shlédnout bezplatně i noví klienti. „Pokud při zakládání ING Konta uvedou unikátní kód, který se dozvědí na  stránkách www.ingbank.cz nebo na stránkách výstavy www.pribehyumeni.cz, získají také vstupenku na výstavu pro dvě dospělé osoby nebo jeden rodinný vstup zdarma,“ uvádí Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR, a pokračuje: „Poslední možností, jak shlédnout tuto unikátní výstavu zdarma, je koupit si lístek na pokladně Šternberského paláce, kde se výstava Rembrandt & Co. koná. K zakoupené vstupence obdrží každý návštěvník leták s instrukcemi, jak vstupné získat zpět. Pokud si založí ING Konto s kódem z letáku, po splnění všech standardních podmínek mu na účet připíšeme 300 Kč, což je ekvivalent dvou vstupenek.

Expozice Rembrandt & Co. – Příběhy umění ve století blahobytu svým významem dalece přesahuje hranice České republiky. Budou zde zastoupeny téměř všechny žánry a školy a také naprostá většina velkých jmen holandského malířství „zlatého věku“. Základ výstavy tvoří více jak stovka obrazů z rozsáhlých sbírek Národní galerie. Kromě slavného Rembrandtova obrazu „Muž v orientálním kostýmu“ z roku 1635, který zapůjčilo amsterodamské Rijksmuseum, budou na výstavě k shlédnutí i další významná díla zapůjčená z předních českých i zahraničních galerií.