Sobota 21. září. Svátek má Matouš.

Na Pražském hradě budou oceněni Manažeři čtvrtstoletí

Investice 11.04.2018 | 13:42 0 Komentářů

Soutěž MANAŽER ROKU slaví 25 let svého trvání. Vybraní vítězové uplynulých ročníků 19. dubna obdrží titul Manažer čtvrtstoletí. Předávat ho budou představitelé České manažerské asociace a členové vlády.

Soutěž MANAŽER ROKU slaví letos 25 let svého trvání. A v rámci jubilea – příhodně v roce stoletého výročí založení republiky – budou 19. dubna na Pražské hradě oceněny nejlepší manažerské osobnosti – Manažeři čtvrtstoletí. Ceremoniálu se zúčastní významní manažeři, členové vlády, ale i další hosté, jako například prezident Evropské asociace manažerů Ludger Ramme.

V soutěži se v uplynulých 24 ročnících dostalo do cílové rovinky 1 487 finalistů, vyhlášeno bylo 59 Manažerů a Manažerek roku. Právě z nich Národní komise vybrala desítku nejlepších. Jejich jména budou ohlášena na tiskové konferenci 19. dubna ve 13 hodin v Daňkově Paláci, Opletalova 19.

„Soutěž soustavně 25 let vyhledává nejlepší příklady řídící praxe v byznysu, ale i mimo něj. Přispívá k motivaci následovníků manažerů a pomáhá s přenosem poznatků a zkušeností těch nejlepších,“ uvedl k soutěži prezident ČMA Pavel Kafka.

Soutěž MANAŽER ROKU je v ČR jedinečná, žádná jiná neoceňuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Právem je považována za měřítko v této nelehké profesi. Během 24 ročníků bylo do soutěže nominováno celkem 3 048 manažerů.

Letošní ročník je oproti předchozím výjimečný, neboť v něm nebyli nominováni noví uchazeči o titul, oceněni budou „Manažeři čtvrtstoletí“. Obvyklý odpolední slavnostní ceremoniál se přesouvá do večerních hodin a místo tradičního Paláce Žofín se akce uskuteční ve Španělském sále Pražského hradu. V rámci slavnostního večera se přítomní vrcholoví manažeři, členové vlády, vedení ČMA a další hosté ohlédnou za pestrou historií soutěže a za okamžiky, které ukázaly špičkové manažerské osobnosti, jež se zasloužily o rozvoj byznysu a společnosti v ČR.

Hostitelem oslavy 25 let soutěže MANAŽER ROKU je Česká manažerská asociace. Dřívější spoluvyhlašovatelé Svaz průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR se v září loňského roku rozhodli od soutěže odstoupit. Nehledě na to chystá ČMA s jinými partnery a podporovateli již 26. ročník.

Tisková zpráva MANAŽER ROKU