Pátek 24. září. Svátek má Jaromír.

Na Fundlift vstupuje ING MEDICAL, úspěšný český inovátor v oblasti nanotechnologií ve zdravotnictví

Investice 22.12.2016 | 10:58 0 Komentářů

Na Fundlift vstupuje česká společnost ING MEDICAL, která se zabývá vývojem a výrobou zdravotnických prostředků na bázi unikátní patentové chráněné technologie. ING MEDICAL poptává 4 miliony korun formou 4letých dluhopisů s úrokovou sazbou 7 % p.a.

ING MEDICAL vznikla v roce 2004 a za dobu své existence se významnou měrou podílela na vývoji zdravotnických prostředků s využitím nanovlákenné vrstvy. V této oblasti dosáhla významných výsledků a získala si tím značnou reputaci u odborníků, které se nanomateriály a jejich využitím dlouhodobě zabývají.

„ING MEDICAL je jednou z mála českých společností, která ve spolupráci s předními českými vědeckými a zdravotnickými pracovišti úspěšně dovedla náročný výzkum a vývoj v oblasti aplikovaných nanotechnologií až do stádia komerčního výrobku, o který jeví velký zájem přední české nemocnice i zahraniční velkoodběratelé. U sterilních krytů ran společnosti ING MEDICAL se jedná o skutečnou technologickou inovaci se širokým možným komerčním využitím a jsme hrdi na to, že ji investorům můžeme představit prostřednictvím platformy Fundlift,“ říká zakladatelka Fundliftu Andrea Lauren.

V roce 2015 ING MEDICAL uvedla pod značkou StopBac na trh řadu zdravotnických produktů na bázi unikátní české patentované technologie Solgel, které používají nanočástice stříbra jako antibakteriální látku.

Aktivní antibakteriální látka se využívá pro vysoce efektivní lokalizované ošetření pooperačních ran, včetně popálenin, které jsou významným problémem ve zdravotnictví. Připravované kryty ran mají výrazně rozšířené uplatnění v rámci nemocniční léčby a jejich distribuce bude kromě lékáren cílit zejména na zdravotnická zařízení. Vzhledem k unikátnosti těchto výrobků o ně jeví zájem i potenciální velkoodběratelé v Německu a v USA.

Za účelem výroby těchto vysoce specializovaných antibakteriálních krytů ran a náplastí společnost poptává 4 miliony korun na investici do moderní technologické výrobní linky.

„Výstavba výrobní linky nám umožní ekonomicky rentabilní výrobu menších sérií unikátních zdravotnických výrobků využívajících inovativní řešení dle aktuální poptávky a konkrétních požadavků jednotlivých zdravotnických zařízení.“ uvedl Jan Kavalírek z ING MEDICAL.

Tisková zpráva: Fundlift