Pátek 23. října. Svátek má Teodor.

Na dovolené v Chorvatsku plaťte kartou! Ušetříte a vaše peníze budou v bezpečí.

Společnost MasterCard připravila ve spolupráci s chorvatským maloobchodním řetězcem Konzum pro své klienty speciální akci na letošní léto. Ve všech chorvatských prodejnách Konzum dostanou čeští zákazníci při platbě kartou MasterCard a po předložení kuponu slevu 10 % na nákup v hodnotě vyšší než 200 kun. Společnost se tak snaží zpříjemnit českým turistům cestování a současně i poukázat na výhody plateb kartou v zahraničí.

Chorvatsko je mezi Čechy dlouhodobě nejvyhledávanější zahraniční destinací. Potvrzuje to i dubnový průzkum společnosti Nielsen, který ukázal, že oblíbenější je už jen Česká republika, kterou jako nejoblíbenější zemi pro cestování uvedlo 42 % turistů. Za Chorvatskem, které volilo 13 % respondentů, tak zůstaly i takové země jako je Itálie, Řecko či Španělsko.

MasterCard navázal na spolupráci s chorvatským maloobchodním řetězcem Konzum, která probíhala i v loňském roce. Letos však svým klientům nabízí 10 % slevu na celý nákup v případě, že jeho cena bude vyšší než 200 kun, což je přibližně 725 českých korun.

Společnost touto cestou podporuje své klienty v placení kartou v zahraničí, které je nejvýhodnější. „Používání hotovosti v zahraničí je nevýhodné a také více nebezpečné než platby kartou. Za směnu i výběr z bankomatu musí klienti téměř všech bank platit nemalé poplatky, zatímco platba kartou zpoplatněna obvykle není. Odcizenou platební kartu lze navíc jednoduše zablokovat dříve, než ji zloděj stihne zneužít,“ objasňuje Miroslav Lukeš, generální ředitel společnosti MasterCard.

Podmínkou pro nárok na slevu je platba kartou MasterCard zároveň s předložením slevového kuponu, který zákazníci najdou na webové stránce mastercard. U pokladny v Konzumu lze tento kupon předložit v papírové i elektronické podobě, například na mobilním telefonu. Akce probíhá po dobu celého léta, od 15. června do 15. září 2014.

Jeden komentář: “Na dovolené v Chorvatsku plaťte kartou! Ušetříte a vaše peníze budou v bezpečí.”

1. Viktor napsal:

My chceme taky ušetřit, jako většina lidí v dnešní době. Proto si nejčastěji kupujeme last minute nabídky. Například na http://www.uby­tovanivchorvat­sku.cz/lastmi­nute/ najdete množství lákavých nabídek. Vyplatí se si to hlídat a pravidelně kontrolovat nabídky. Často mění a bývají rychle vyprodány. Počet lidí, kteří cestují přes last minute nabídky stále roste. Mnohým lidem vyhovuje brzký odjezd a skvělá, mnohdy i víc jak poloviční cena.