CZK/€ 25.305 -0,06%

1 komentář

Subjekty:

mSpoření – Spořím, když platím

„Češi jsou jeden z nejspořivějších národů v Evropě a mSpoření jim nabízí jednoduché, systematické a efektivní řešení. Napříč generacemi pomáhá rozvíjet dobré návyky ve formě pravidelného odkládání finanční rezervy. Odměnou za to, že zákazníci začnou spořit i po menších částkách, je vysoká 3% úroková sazba, která jejich úspory zhodnotí,” říká Bronislav Dvořáček, vedoucí produktového oddělení mBank.

Částka, kterou bude zákazník shromažďovat díky programu mSpoření závisí jednak na samotném nastavení způsobu spoření tak na aktivitě zákazníka. Na tom, kolik provede karetních transakcí, výběrů hotovosti z bankomatů a kolik provede jednorázových převodů.

„Výhodou mSpoření je jeho přizpůsobivost. Každý zákazník si může nastavit takový způsob či výši spořených prostředků, která mu nejvíce vyhovuje. Dobře se například hodí pro ty zákazníky, kteří sice mají dostatek financí, ale příliš snadno utrácejí a nemají disciplínu pravidelně spořit. Současně si mSpoření mohou dovolit i lidé, kterým jejich běžné příjmy pravidelné spoření dosud nedovolovaly,” říká Bronislav Dvořáček, vedoucí produktového oddělení mBank.

Při rozhodování, jaký ze tří způsobů spoření zvolit, pomůže zákazníkům aplikace, kterou naleznou ve svém novém internetovém bankovnictví mBank. Ta na základě platebních transakcí zákazníka za poslední 3 měsíce sama vypočte možnou uspořenou částku na mSpoření. Nastavení mohou zákazníci kdykoli libovolně měnit ve svém internetovém bankovnictví.

Zaokrouhlení na celé stokoruny – Na mSpoření se připíše rozdíl mezi placenou částkou a částkou zaokrouhlenou nahoru na 100 Kč.

Příklad: Placená částka je 153 Kč, z mKonta se zákazníkovi odečte 200Kč a na mSpoření se připíše 47 Kč.

Procento z transakcí – Spořená částka se vypočítává jako procentuální hodnota z dané platební transakce v rozsahu od 1 % do 10 %.

Příklad: Zákazník chce spořit 5% z dané platební transakce. Placená částka je 153 Kč, z mKonta se zákazníkovi odečte 160,65Kč a 7,65 se připíše na účet mSpoření.

Fixní částka – Fixní spoření stále stejné částky v hodnotě mezi 10 a 50 Kč (celá čísla), která se sráží při každé platbě z mKonta.

Příklad: Zákazník chce spořit 20 Kč při každé platbě. Placená částka je 153 Kč, z mKonta se zákazníkovi odečte 173 Kč a 20 Kč se připíše na účet mSpoření.

Po nastavení pracuje mechanismus spoření automaticky. Minimální hodnota platební transakce, ze které zákazník již může vybraným způsobem spořit, musí být vyšší než 100 Kč. Peněžní částky jsou převáděny z běžného účtu mKonto na nový spořicí účet mSpoření, kde jsou úročeny promo atraktivní sazbou 3 % p. a. Vedení spořicího účtu je zdarma a zákazníci mají přístup ke svým úsporám 24 hodin denně.

Vstoupit do diskuze 1 komentář