Středa 21. dubna. Svátek má Alexandra.

Mrazírny a chladírny v Hlinsku se opět draží – i přes sníženou vyvolávací cenu v zatím největší dražbě roku 2015

Investice 26.05.2015 | 13:10 0 Komentářů

Do dražby jde znovu areál mrazíren a chladíren v Hlinsku na Chrudimsku. Přestože snížená vyvolávací cena nyní představuje 57 milionů korun oproti původním 65 milionům, jde o zatím největší letošní dražbu v Česku. Realizuje ji společnost Naxos, která patří k předním českým dražebníkům. O jeden z nejmodernějších mrazírenských a chladírenských areálů v tuzemsku se bude licitovat   24. června v pražské aukční síni Sacre Coeur.  Důvodem dobrovolné dražby je insolvence jeho majitele. (Tisková zpráva: Naxos)

„Výhodou areálu v Hlinsku je nízká vyvolávací cena v porovnání s cenou dle znaleckého posudku 115 milionů korun,“ uvádí ředitel Naxosu Jan Sachr. „Spolu s budovami se prodává i špičková mrazírenská a chladírenská technika. Vyrábět se tu přestalo přede dvěma lety, ale o údržbu zařízení se stará technik mrazírny,“ dodává. Areál je podle jeho slov zajímavý především pro investory z oboru potravinářství, logistiky a skladování. „A pokud by nový majitel znovu zahájil provoz, přineslo by to i nová pracovní místa v regionu,“ uzavírá Sachr.

Naxos pravidelně realizuje rekordní dražby. Prvenství získal mimo jiné v roce 2012 – tehdy se úspěšně vydražilo nákupní centrum Olomouc City za více než 373 miliony korun. Byla to zároveň historicky největší nedobrovolná dražba v Česku. Předloni úspěšně zpeněžil v jedné z největších dražeb pražský komerční areál Eurekea za 220 miliónů korun a v loňské rekordní dražbě prodal pardubický TechnoPark za 183 miliony Kč.